Via Tenor
20 lat minęło
Jak jeden dzień na forum tym.
W sumie to mógłbym sobie zanucić w rytm tego utworu bo 40-stkę też niebawem będę mieć odhaczoną. Ale to inna rzecz.
Nadeszła zatem chwila trylogii zakończenia. Była 18-nastka. Potem połowa życia na forum, czyli 19 lat a teraz jest okrągłe 20 lat. Nawet myślałem nad tym czy to nie dobry moment na usunięcie konta. Odejść z hukiem ale w sumie kogo to*
Mój największy forumowy fan już się postarał o to żebym został, on wie co i jak ;)
Zatem tak pokręcone afery tu ostatnio wychodzą, że szkoda odchodzić. Ciekawe też jak długo to forum pociągnie jeszcze. Dobiję do 25 lat? Zatem zobaczymy jak będzie za 5 lat.
Wspominałem, że miało być o rankingu. No więc ogółem to poleciało mi 17 pkt przez lata z czego połowa to jakieś przesypianie w latach 2009-2011. Inne wiadomo, za bycie w złych wątkach, które potem usuwano i obrywało się niegodziwie ;)
Hmm, zatem 'właściwy ranking' byłby 240 hehe a może i więcej, bo zanim założyłem to konto to siedziałem na forum nie pisząc. Liczy się? Kij z tym, ważne, że jadę wciąż na pierwszym, jedynym i tym samym :)
PS: No to teraz dawać prezenty w postaci serduszek, piszcie państwa, miasta a od GOLa uznaniowo jakiś abonament roczny Premium :D
*
spoiler start
<jak nie chcecie żebym odszedł to musi być w tym wątku 100 serduszek>
spoiler stop
Gratulacje, mnie w tym roku stukną 29 marca dokładnie 24 lata na forum, co nie brzmi jakoś spektakularnie na pierwszy rzut oka, ale to jest 65% całego mojego życia. Przytłaczającą większość mojego życia byłem na GOL-u, może nawet trudno mi sobie wyobrazić teraz czasy, gdy mnie tu nie było. Oczywiście były okresy mniej lub bardziej aktywne, ale wszystko się przez ten czas pozmieniało, a forum stoi.
Przez mój cały czas na forum III Rzesza zdążyłaby powstać i upaść dwukrotnie. Ale by nie kraść show, te Twoje 20 lat to dłużej o kilka tygodni, niż przetrwała II Rzeczypospolita. Jak zakładałeś konto to proklamowaliśmy niepodległość, a w dniu takim jak ten właśnie traciliśmy swoje państwo. Mamy konta znacznie dłużej, niż Francją rządził Napoleon (16) i niż trwało imperium Aleksandra Wielkiego.
Więc te wątki z gatunku "xx lat minęło" niby są takie oczywiste, a jednocześnie to święto nas wszystkich, bo my naprawdę historycznie spędziliśmy na tym forum całą epokę, duże pokolenie. Ono niestety samo w sobie nie odgrywa już może takiej roli w polskim internecie, ale i tak trzyma się znacznie lepiej od wielu staruszków, ja mam wielką nadzieję, że GOL jeszcze znajdzie nowy pomysł na siebie (dla mnie jest idealny taki, jaki jest, ale najwyraźniej jestem w tym poglądzie nieco osamotniony) i dotrwamy twoich 30, a może i 40 forumowych urodzin.
Ciekawe nawiązania/porównania historyczne a i jest wzmianka o państwach, dzięki!
Gdybym miał 'stały' internet szybciej niż w 2005r to pewnie też założyłbym konto i udzielał się parę lat wcześniej.
Taka sytuacja domowa, że musiały mi wystarczyć Encyklopedie Gier na płytach i doglądanie GOLa czy forum od czasu do czasu. Impulsy leciały ;)
Musiało się obyć bez wchodzenia w polimiki w karczmach itd. Głównie czytanie recenzji i opinii o grach.