Via Tenor
20 lat minęło
Jak jeden dzień na forum tym.
W sumie to mógłbym sobie zanucić w rytm tego utworu bo 40-stkę też niebawem będę mieć odhaczoną. Ale to inna rzecz.
Nadeszła zatem chwila trylogii zakończenia. Była 18-nastka. Potem połowa życia na forum, czyli 19 lat a teraz jest okrągłe 20 lat. Nawet myślałem nad tym czy to nie dobry moment na usunięcie konta. Odejść z hukiem ale w sumie kogo to*
Mój największy forumowy fan już się postarał o to żebym został, on wie co i jak ;)
Zatem tak pokręcone afery tu ostatnio wychodzą, że szkoda odchodzić. Ciekawe też jak długo to forum pociągnie jeszcze. Dobiję do 25 lat? Zatem zobaczymy jak będzie za 5 lat.
Wspominałem, że miało być o rankingu. No więc ogółem to poleciało mi 17 pkt przez lata z czego połowa to jakieś przesypianie w latach 2009-2011. Inne wiadomo, za bycie w złych wątkach, które potem usuwano i obrywało się niegodziwie ;)
Hmm, zatem 'właściwy ranking' byłby 240 hehe a może i więcej, bo zanim założyłem to konto to siedziałem na forum nie pisząc. Liczy się? Kij z tym, ważne, że jadę wciąż na pierwszym, jedynym i tym samym :)
PS: No to teraz dawać prezenty w postaci serduszek, piszcie państwa, miasta a od GOLa uznaniowo jakiś abonament roczny Premium :D
*
spoiler start
<jak nie chcecie żebym odszedł to musi być w tym wątku 100 serduszek>
spoiler stop
Gratulacje, mnie w tym roku stukną 29 marca dokładnie 24 lata na forum, co nie brzmi jakoś spektakularnie na pierwszy rzut oka, ale to jest 65% całego mojego życia. Przytłaczającą większość mojego życia byłem na GOL-u, może nawet trudno mi sobie wyobrazić teraz czasy, gdy mnie tu nie było. Oczywiście były okresy mniej lub bardziej aktywne, ale wszystko się przez ten czas pozmieniało, a forum stoi.
Przez mój cały czas na forum III Rzesza zdążyłaby powstać i upaść dwukrotnie. Ale by nie kraść show, te Twoje 20 lat to dłużej o kilka tygodni, niż przetrwała II Rzeczypospolita. Jak zakładałeś konto to proklamowaliśmy niepodległość, a w dniu takim jak ten właśnie traciliśmy swoje państwo. Mamy konta znacznie dłużej, niż Francją rządził Napoleon (16) i niż trwało imperium Aleksandra Wielkiego.
Więc te wątki z gatunku "xx lat minęło" niby są takie oczywiste, a jednocześnie to święto nas wszystkich, bo my naprawdę historycznie spędziliśmy na tym forum całą epokę, duże pokolenie. Ono niestety samo w sobie nie odgrywa już może takiej roli w polskim internecie, ale i tak trzyma się znacznie lepiej od wielu staruszków, ja mam wielką nadzieję, że GOL jeszcze znajdzie nowy pomysł na siebie (dla mnie jest idealny taki, jaki jest, ale najwyraźniej jestem w tym poglądzie nieco osamotniony) i dotrwamy twoich 30, a może i 40 forumowych urodzin.
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Trochę się znamy, więc mogę Ci życzyć dużo postów na forum, samych świetnych gier, żebyś nadal pielęgnował wspólną dla nas wszystkich pasję jaką są gry! :*
Gratulacje, mnie w tym roku stukną 29 marca dokładnie 24 lata na forum, co nie brzmi jakoś spektakularnie na pierwszy rzut oka, ale to jest 65% całego mojego życia. Przytłaczającą większość mojego życia byłem na GOL-u, może nawet trudno mi sobie wyobrazić teraz czasy, gdy mnie tu nie było. Oczywiście były okresy mniej lub bardziej aktywne, ale wszystko się przez ten czas pozmieniało, a forum stoi.
Przez mój cały czas na forum III Rzesza zdążyłaby powstać i upaść dwukrotnie. Ale by nie kraść show, te Twoje 20 lat to dłużej o kilka tygodni, niż przetrwała II Rzeczypospolita. Jak zakładałeś konto to proklamowaliśmy niepodległość, a w dniu takim jak ten właśnie traciliśmy swoje państwo. Mamy konta znacznie dłużej, niż Francją rządził Napoleon (16) i niż trwało imperium Aleksandra Wielkiego.
Więc te wątki z gatunku "xx lat minęło" niby są takie oczywiste, a jednocześnie to święto nas wszystkich, bo my naprawdę historycznie spędziliśmy na tym forum całą epokę, duże pokolenie. Ono niestety samo w sobie nie odgrywa już może takiej roli w polskim internecie, ale i tak trzyma się znacznie lepiej od wielu staruszków, ja mam wielką nadzieję, że GOL jeszcze znajdzie nowy pomysł na siebie (dla mnie jest idealny taki, jaki jest, ale najwyraźniej jestem w tym poglądzie nieco osamotniony) i dotrwamy twoich 30, a może i 40 forumowych urodzin.
Ciekawe nawiązania/porównania historyczne a i jest wzmianka o państwach, dzięki!
Gdybym miał 'stały' internet szybciej niż w 2005r to pewnie też założyłbym konto i udzielał się parę lat wcześniej.
Taka sytuacja domowa, że musiały mi wystarczyć Encyklopedie Gier na płytach i doglądanie GOLa czy forum od czasu do czasu. Impulsy leciały ;)
Musiało się obyć bez wchodzenia w polimiki w karczmach itd. Głównie czytanie recenzji i opinii o grach.
Via Tenor
O kurczaki aż połowa zachcianki się trafiła. Pół żartem, pół serio to liczyłem maksymalnie na tydzień lub ew miesiąc ;)
Dziękuję bardzo
100 lat!
Mi w tym roku stuknęły 23 lata na forum, jak sobie pomyślę, że zbliża się ćwierć wieku na GOLu to robi się tak jakoś dziwnie.
Oby wszystkie forumowe dinozaury dotrwały razem z GOLem do przynajmniej 50.

Ciekawe czy ktoś doczeka czterdziestu lat na forum.
Teraz będzie można codziennie takie wątki zakładać i pozdrawiać jubilatów: https://www.gry-online.pl/spolecznosc/rocznice/
Konta szkoda usuwać, widzisz ile niezanonimizowanego ludu ostatnio zostało wybudzonych po latach przez niedawne dodatki i statystyki. Są momenty posuchy, ale dzięki włodarzom to miejsce ostatnio znów jakoś odżyło, póki jeszcze żyje i dycha to warto tu zaglądać. W końcu jesteśmy przedstawicielami jednego z ostatnich bastionów starego internetu, to wysoko postawiona poprzeczka. Poza tym nadchodzą nas ciekawe czasy, bo niczym Zion z Matrixa będziemy musieli przetrwać atak maszyn, a w takich długoletnich użytkownikach jest największa siła.
Via Tenor
Tak patrzę na dzisiejszych jubilatów to prawie same opuszczone konta. Jedno rok starsze ale rzadko pisze już
Trochę jakbym stał sam na jakimś cmentarzu.
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Trochę się znamy, więc mogę Ci życzyć dużo postów na forum, samych świetnych gier, żebyś nadal pielęgnował wspólną dla nas wszystkich pasję jaką są gry! :*

Gratuluję wytrwałości i życzę kolejnych 20 lat :)
P.S.
Chyba coś nie tak z licznikiem, bo przez chwilę była już setka!? Masz szczęście, że zrobiłem screena ;P
Via Tenor
Gratulacje, piękna liczba - życzę kolejnej dwudziestki, o ile forum utrzyma się do tego czasu.
Via Tenor
20 lat, piekny wiek. Tyle na foro wytrzymują tylko najlepsi.
Lap kilka serduszek.
To jest z zeszłego tygodnia.
Specjalna akcja specyficznego fana, który robił eksperyment ;)
Via Tenor
Kolejnych 20 lat na forum życzę Panie Lusterko, żebyś mową kwiecistą życzenia zawsze spełniał z ochotą i po czasie kończył uśmiechy odbierając swe długi za przysługi... AMEN
Via Tenor
Podsumowując: Dzięki wszystkim za życzenia i serduszka. Tym, którym nie podziękowałem i którzy dali tylko lajki głównemu postowi też.
Łącznie jest ponad 100 serc w wątku a o to właśnie chodziło, żeby cały wątek tyle miał i jego posty, choć to i tak żartobliwie dla zabawy było. Do tego były też inne setki i bonusowe serca :)
Tak czy inaczej miło mi. Na dodatek udało się 'wyłudzić'... zainspirować otrzymaniem podarunku w postaci abonamentu od Zarządu GOLa :D
Oby forum trwało jak najdłużej a rocznic było jak najwięcej! Cheers!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS: Dzisiaj też jest "Twin Peaks Day" a więc ciekawie mi się złożyło z tym wybitnym serialem. (36r)
PS2: Jest też to dzień innej rocznicy, niezbyt fajnej ale dużo bardziej istotnej dla świata aktualnie. (4r)
Dość specyficzny dzień się trafił.
https://www.gry-online.pl/gry/rocznice/
Via Tenor
Połowa życia na forum była rok temu, czyli w sumie teraz jestem tu dłużej jak pół mojego życia i bedzie tylko rosnąć ;)
Wspominam też o tym w głównym poście, jak to w 2025 wyróżniłem jako drugą rocznicę, rok po '18-nastce' w 2024.
Wyszła trylogia i skończyła się na tej ;)