Życie w przyszłości ...

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
27.01.2017 09:33
i@Be_K1nG
1
odpowiedz
i@Be_K1nG
1
Junior

Życie w przyszłości ...

Uczę się języka hiszpańskiego od 6 lat , angielskiego od 10 , lecz mam w planach jeszcze jakiś inny. Do technikum ani do zawodów po nim wykonywanych nigdy mnie nie ciągnęło , po prostu tam siebie nie widziałem. Myślę nad studiowaniem filologii iberyjskiej i być może nad zarządzaniem (czy czymś podobnym). Obecny system edukacji nakłania do zastanowienia się co chcemy robić w młodym wieku , cały czas rozważam dwie opcje : zostać i pracować w kraju czy też spróbować czegoś nowego , wyjechać za granicę i pracować , poszerzać horyzonty. Jakie jest wasze zdanie na ten temat ? ;D

27.01.2017 09:38
2
odpowiedz
Kthxu-uch_NPC
45
Senator

Dobra znajomość języka zawsze daje ci o niebo więcej możliwości pracy niż tylko Polska. Z drugiej strony warto coś umieć poza językami na czym mógł byś zarabiać.

Bezpiecznie będzie się zająć czymś co się interesuje.

post wyedytowany przez Kthxu-uch_NPC 2017-01-27 11:06:17
27.01.2017 09:45
3
odpowiedz
S_NPC
55
Generał

Angielski i jakis specjalistyczny zawod. Reszte jezykow olac bo i tak wiekszosc mowi po angielsku.

100 razy lepiej skupic sie na angielskim i nauczyc sie perfect niz 2-3 jako tako, tak samo z zawodem specjalizacja.

Cyba ze juz po ESP i ENG mowisz jak native speaker to wtedy proponuje brac sie za chinski bo za 10-20 lat kto wie.

post wyedytowany przez S_NPC 2017-01-27 09:49:12
27.01.2017 09:47
4
odpowiedz
Infamus
2
Chorąży

Ja osobiście chyba bym odradzał filologie iberyjską. O ile nie myślisz o jakimś bardzo specjalistycznym zawodzie związanym z językiem hiszpańskim, to raczej Ci się to nie przyda.

27.01.2017 09:52
5
odpowiedz
Cae_NPC
45
Senator

Świat trochę inaczej działa. Najważniejsze sa umiejętności. Na tym się kasę trzepie. Pomijam tutaj znajomości czy rodzinne bbiznesy bo to najprostszy sposób ale niezależny często od nas a od losu.
A język to jesli planujesz pracę za granicą. Tylko lepiej na jakiś fach postawic zeby na zmywaku nie skonczyc z tym jezykiem i studiami. Studia tego typu to jak planujesz być nauczycielem w Polsce albo jakąs przy szczesciu państwowa posadę malo ambitna.

27.01.2017 12:05
pellomarchello
6
odpowiedz
pellomarchello
2
Legionista

Rób to co kochasz :)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl