Zwracam honor Wiedźminowi 3 !

Forum Gry RPG
Odpowiedz
10.05.2026 13:34
Lateralus
👍
1
odpowiedz
Lateralus
157
Last Of The Wilds

Via Tenor

Zwracam honor Wiedźminowi 3 !

Jakiś czas temu, trochę pomarudziłem na Wiedźmina 3, i "szkalowałem" że to już drewno, się zestarzał strasznie, niegrywalny teraz itd... niepotrzebnie jednak :/ aż wstyd :/

Po latach wróciłem do gry na nowo. Ale tak serio, "na pełnej".
Sam fakt że gra dostała do dzisiaj sporo aktualizacji i poprawek, i jest "complete", plus śledzenia promieni i graficznie też się zmieniło przez ten czas na plus pod wieloma względami, w 4K z HDR świetne, i znacznie to lepsze co było dawniej, a gra ma swoje jednak lata i można się pozytywnie zdziwić :) może wyglądać i wygląda lepiej jak niejedna gra teraz wypuszczona.

Ale też wgrałem na start wiele najlepszych dostępnych przydatnych modów, zmieniających rozgrywkę, mechaniki, animacje(wiele zmienia na plus), grafikę itd...
Po prostu to jest teraz bajka, pięknie <3

Gra wygląda jeszcze lepiej, jak od czasów Alexa gdy w swoim czasie wstawiał screeny z gry gdzie na tamten czas to wygladało nieosiagalnie dla innych graczy i nikt nie potrafił tak zmienić gry.

Naprawdę wspaniale jest na nowo powrócić do tej gry i zacząć tą przygodę z wszystkimi dodatkami od samego początku. To będą długie godziny.
Od premiery Wiedźmina 3 do dzisiejszego dnia powstało sporo gier, przy czym też technologia i możliwości poszły znacznie do przodu... ale jednak klimatem, udźwiękowieniem, muzyką, dubbingiem W3, absolutnie nie ma sobie równych. A fabuła, cała linia fabularna, z zadaniami i ich różnymi możliwościami przejścia, zakończeniami i konsekwencjami, niesamowita sprawa. A ile ukrytych, nieoczywistych rzeczy itd. Redzi przeszli w tamtym czasie siebie i innych.

Wiedźmin 3 dalej jest wspaniałą grą. Jest tam to wszystko co powinno być. Polecam każdemu powrócić do tego raz jeszcze. Najlepsza polska gra jaka kiedykolwiek powstała.
"Cudze chwalicie..."

<3

https://youtube.com/watch?v=gSX8i1kb-5M

post wyedytowany przez Lateralus 2026-05-10 14:28:21
10.05.2026 13:48
2
odpowiedz
Halabarda Geralta
31
Konsul

To jedna z najlepszych przygód w świecie gier jaka kiedykolwiek powstała.

10.05.2026 13:57
ObiŁan
3
odpowiedz
ObiŁan
8
Chorąży

Wszystko się zgadza. Tylko dlaczego wołasz Alla

10.05.2026 14:06
Wrzesień
4
odpowiedz
Wrzesień
80
Idiot Doom Spiral

Też wróciłem, bo stwierdziłem, że trzeba by go wreszcie skończyć. Aktualnie jestem gdzieś w połowie Krwi I Wina i jest lepiej niż w podstawce, ale wciąż dużo lepiej bawię się robiąc questy niż eksplorując i czyszcząc mapę. W sumie po tych wszystkich godzinach mam podobne wrażenia jak na początku: dobre questy, przeciętna walka, nudny i niepotrzebny otwarty świat.
Wciąż uważam, że dobra gra, ale jednak dla mnie bliżej rejonów 7-8/10. Myślę, że gdyby ograniczono skalę świata do mniejszych lokacji, jak w jedynce, to bardziej by mi się podobało.

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl