Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Zna ktoś b. dobrze twórczość i działalność Bogusława Wołoszańskiego ??

28.12.2013 19:07
1
zanonimizowany882115
16
Konsul

Zna ktoś b. dobrze twórczość i działalność Bogusława Wołoszańskiego ??

Witam,
przeczytałem ostatnio powieść B. Wołoszańskiego. Bardzo dobra książka, serial zresztą tez był świetny.
Do rzeczy. Przeglądałem trochę jego twórczość i wiem że jest autorem takich pozycji jak:

1. Sensacje XX wieku
2. Sensacje XX wieku – II wojna światowa
3. Sensacje XX wieku – po II wojnie światowej
4. Ten okrutny wiek (w dwóch tomach)

5. . Tamten okrutny wiek (jest to jednotomowe wydanie Tego okrutnego wieku, które ukazało się w XXI wieku)

Chodzi mi o pozycje 5. Czy w tej pozycji zawarte są wszystkie pozostałe ? (1., 2., 3., 4.)
Starsze pozycje ciężko dostać. Chodzi mi o to że. szukanie i kupowanie osobno każdego egzemplarza wyjdzie bardzo drogo wliczając to przesyłki itp. wiem, że jest napisane.
"(jest to jednotomowe wydanie Tego okrutnego wieku, które ukazało się w XXI wieku)", ale widziałem gdzieś w spisie treści też było napisane Sensacje XX wieku. Ponadto na okładce także widnieje taki napis.

Drugie pytanie. wiem, że aktualnie (chyba) B. Wołoszański prowadzi audycje w Radiu Zet podajże.
Czy tam powiela on jedynie historie zawarte w swych pisemnych publikacjach czy może wnosi jakieś nowe nieznane historie i fakty ?
Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi.
Pozdrawiam !

28.12.2013 21:12
Ezrael
2
odpowiedz
Ezrael
197
Very Impotent Person

http://www.woloszanski.com/Strona-Boguslawa-Woloszanskiego/Sluchowiska-radiowe/

Wszystko powtórzone, ale słucha się bardzo fajnie. Lubie to sobie czasem odpalić przed snem jako kołysankę. W necie można też bez problemu znaleźć mp3-ki z tymi audycjami.
Natomiast co do samego pytania - nie słucham raczej radia, ale nie słyszałem ogólnie o jakichś nowych słuchowiskach tego typu. Audiobooki z powieściami typu Twierdza Szyfrów, czy ogólnie jego książkami jak Tajna wojna Hitlera/Churchilla, czy Droga do piekła, jak najbardziej, ale żeby pojawiły się takie nowe krótkie historie - nic mi o tym nie wiadomo.

28.12.2013 22:12
3
odpowiedz
zanonimizowany882115
16
Konsul

Wydaję mi się, że jednak na jego stronie nie ma wszystkich audycji. Choć mogę się mylić ponieważ pewności nie mam.

28.12.2013 22:59
4
odpowiedz
zanonimizowany740676
69
Legend

ja bym chętnie posłuchał jego opowieści o współpracy z SB

29.12.2013 14:41
5
odpowiedz
zanonimizowany882115
16
Konsul

Na ten temat też jest napisane w internecie... wystarczy poszukać. Chodziło mi bardziej o odpowiedz na moje pytanie.

Forum: Zna ktoś b. dobrze twórczość i działalność Bogusława Wołoszańskiego ??