Zmiennic(k)y. Kto zmienił lub planuje zmienić ksywkę i dlaczego?
Mamy na forum nową funkcję. Mamy też kilku czytelników, którzy skorzystali.
marcinbvb -> SzaszaGrej
EG2009_120754240 -> Papa Nurgle
claudespeed18 -> SnakePlissken
Kogoś pominąłem? Ktoś jeszcze planuje? 😉
Nazwa zmiennick wypożyczona od
EDIT: dzięki za info poprawione 😉
Skoro zostałem wywołany, to poprzyczepiam się 😎
EG_cośtam
Tak trudno było skopiować z profilu całość EG2009_120754240 ?
Nazwa zmiennick wypożyczona od
Raczej zgapiona, ale nie mam pretensji.
😉
Choć z drugiej strony dla chcącego nic trudnego. Masz, pierwsze zapytanie w google i voila': ?-?-?-?
O, mogę zmienić mój nick który wybrałem mając jakieś 13 lat, kiedy coś mi się ubzdurało że PiSaNye W tAki SpoSooB jEsT CooL?
Naaah, przyjmuję to na klatę.
Funkcja dobra (kolejny QoL) ale te dziwaczne nicki (często tymczasowe) to była część uroku GOLa.
Swojego też nie mam zamiaru zmieniać, mimo że tak naprawdę mówią na mnie Grish, tyle że w wielu miejscach taki był już zajęty, więc potrzebna była improwizacja. Na ratunek przybyła radosna twórczość kuzyna, który prawie 30 lat temu połączył moje przezwisko z Kill'em All Metalliki i tak już zostało. Ponadto gdybym teraz zmienił ksywkę na forum, zapewne parę osób by się zaczęło drapać po głowie, co to za typ z relatywnie wysokim rankingiem i dużą ilością postów, a w życiu go nie widziałem? Zostanę zatem przy pierwotnej, zwyczajnie przez zasiedzenie.
Za gówniaka zakładałem maila i w moim odczuciu slasher było super :D Taki mail był już zajęty więc dodałem "1". Tez było zajęte, ale "11" już nie. Porzuciłem ksywkę po paru/kilku latach bo zrozumiałem że cringe xd Zostało tylko na golu
Ja sobie zmieniłem. Fajnie, że pojawiła się taka możliwość bo tamten to był jak miałem 15 lat czy ileś i już dawno z niej nie korzystałem.
A największe zdziwienie to było takie, że obecny był w ogóle nieruszony i niezajęty

A co, też się przyp******e do czyjejś zmiany bo mi nie pasi. Nie będę lepszy niz inni ;)
Sprawne oko zauważy, że też zmieniłem.
spoiler start
Już nie mogłem patrzeć na tego papieża z małej litery, technologia Caps Locka była chyba wówczas dla mnie zbyt skomplikowana
spoiler stop
Jakbym był randomem, to bym pewnie zmienił tak żeby mnie nikt nie poznał, ale już za późno na rozstawanie się z gimnazjalną częścią mojej giernej historii. Poza tym konklawe trochę trwa, a następców nie widać.
Nie uważam tego za dobrą opcję imho. Dzięki temu człowiek traci więź ze stale kurczącą się społecznością GOLa bo po prostu nagle nie rozpoznaje się nicków, które się często widywało przez 15-20 czy więcej lat. Gdyby taki
Mój nick jest głupi i tak - zakładałem go jak miałem 13 lat, ale ostatecznie na tyle się z nim zżyłem, że używam go praktycznie w każdym medium czy stronie na którym trzeba zakładać jakiś rodzaj konta z nickiem/pseudonimem.
W końcu po 16 latach mogłem zmienić swój nick z literówką na swój którego używam od ponad 10 lat na każdej platformie :)
A ja właśnie skorzystałem z tej opcji, stary nick strasznie mnie frustrował, no ale to uroki młodości i fascynacji wszystkim co mroczne. Avatar zostawiam bo podstwą identyfikacji jest dla mnie raczej grafika, nie tekst:)
No sam nie wiem, chyba żałuję swojej decyzji. I co, ktoś teraz może sobie zmienić ksywkę na "mohenjodaro"?
Zmieniłem, żeby być tak fajny jak inni użytkownicy forum, którzy są znani pod różnymi nazwami a zwracacie się do nich na zmianę inaczej i jakoś nie macie problemu z kojarzeniem ;) (np ten post wyżej biznesmen)
Nie ma sensu doszukiwać się większej filozofii czy spisku?(1 klik więcej by sprawdzić podejrzanego typa = więcej czasu na forum). Odnosiłem się do tego też wcześniej w wątku rocznicowym. Zmieniłem by pasował do avka i opisu obok a daną postać lubię i inni chyba też, bo tak częściej jestem kojarzony. W innych miejscach w necie czy grach online też mam bliskie charakterowi ksywy.
To w sumie ciekawe że często mówiąc o innych opisuje się ich bardziej avkowo niz ksywkowo, no i dochodzą też stare ksywki już nie używane. Szkoda, że tak dziwne to odbieracie, bo dla mnie to też pewna nowość i nie żebym oczekiwał wielkich oklasków w stylu gratulacji 'cool zmiana bro' to czuję jakbym zrobił komuś krzywdę tą ksywką, która mi odpowiada i się podoba. Teraz musicie z tym żyć i ja też z myślą, że czujecie się zdradzeni. Powiem ponownie, że przywykniecie chłopaki :)
Ok, przepraszam.
Nie chciałem wywołać u nikogo - ze szczególnym uwzględnieniem tych, którzy zdecydowali się na skorzystanie z nowej funkcjonalności - złych emocji. Cała ta sytuacja z mojej perspektywy wprowadza niepotrzebne zamieszanie, bo tak jak wspominałem kilkukrotnie, dla mnie, w dużym uproszczeniu, nowy nick to zerówkowicz (owszem są awatary, ale te są dla mnie trzeciorzędnym identyfikatorem). Ewidentnie za bardzo ograniczyłem swoją percepcję na tę sytuację i nie wchodząc w nikomu niepotrzebną polemikę, zbyt śmiało określiłem grupę tych użytkowników mianem zmiennick. Moje zdolności do wyłapywania negatywnych konotacji są upośledzone - wybaczcie mi.
🤗
Jakoś nie klei się to z naszą wymianą zdań wcześniej oraz nie ma sensu. Tak zwany zerówkowicz to jeszcze dziwniejsze określenie niż zmiennick 😐
Bez przesady z tym tematem serio, bo wygląda jakbyś teraz sobie jaja robił tym z tym biczowaniem się.
Sam odpisałem tu dość ironicznie o całej tej aferze ale z drugiej strony zaskoczony jestem(negatywnie), że robi sie jakaś afera i ktoś ma pretensje oraz oczekuje wyjaśnień. W życiu nie pomyślałem, że będzie robiony wątek czy zapytania do mnie "Chłopie coś ty zrobił ?!?"
Myślę, że nikt nie musi się tłumaczyć z zmiany ksywki. To jego sprawa a jak ktoś sie boi zmian to już inna rzecz. Jedni lubią swoje ksywy inni zmieniają. Forum się zmienia, świat się zmienia, lewica sie zmienia :D Tylko pis i konfa chcą życia po staremu hehe ;) Po banach niemal każdy wraca z nową nazwą i np
Chyba niektórzy za bardzo się przywiązali do ksyw kolegów, że wywołuje to lawinę marudzenia. Z drugiej strony inni są znani z różnych kont a nazywani dalej po staremu. Wygląda to na zwyczajne malkontectwo byle o czymś gadać. A ja teraz siedzę i się rozpisuję na ten temat zamiast np pograć w gre.
Życzę wszystkim czystości i otwartości umysłu w ten dzień!
Mam durny nick, którego nie używam nigdzie indziej, zakładałem go jak miałem 11 lat, no ale głupio go teraz zmieniać skoro na tym konkretnym forum jestem znany właśnie na tej ksywce.
Aż mnie naszło na rozterkę, czy warto zmieniać kiczowaty nick z czasów młodości na inny kicz, ale którego jeszcze nie jestem świadomy jednocześnie rujnując świadomość mojej osoby wśród wielu userów zbudowanej na przestrzeni lat.
Też mam w sobie w tym momencie dwa wilki. Co prawda mój aktualny nick jest tylko wariacją poprzedniego, ale S. w nicku jest dość kiczowate (kto pamięta ten wie). Zmieniłbym na mój nick który używam teraz praktycznie wszędzie, ale jakoś tak dziwnie nagle zmieniać pseudonim kiedy ktoś cię z nim bardzo dobrze zna.
Niech każdy pozmienia na jakąś losową ksywkę i wtedy będzie wesoło i kolorowo.
Nowe forum, wszyscy piękni i młodzi na 'zerówkowych' kontach 👍
Ja myślę nad zmianą
DiabloManiak-a używam tylko tutaj i to wyraz mojej miłości do gatunku HS
Ale wszędzie indziej używam od dobrych 20 lat innej ksywki :)
Kurła, zaraz wszyscy pozmieniajo i nikogo człowiek nie pozna! Co za czasy!
claudespeed18 czy Milka^_^ kompletnie nie do skojarzenia, tylko jeden Loon z RiGCZ-em. :)
Ja też myślę nad zmianą! Ale co mam zrobić, nazwanie się gaminggirl jest trochę obciachowe mimo wszystko.
Widzę za to że niektórzy mocno odlecieli i się z losem nie mogą pogodzić :P Dla mnie dzisiejszy poranek i ten pierwszy raz, kiedy widzę że Loon naprawdę jest Loonem, to na nowo uporządkowało moje życie. :)
Byleby wątek xboxowy i screenowy mnie pamiętał pod starą i nową ksywką, a reszta to wał bo i tak nikt mnie tu więcej nie kojarzy.
Już wczoraj miałem napisać, że z czasem większość zmieni i walnie efekt domino gdy przerażone umysły przywykną.
Bo dalej uważam że to niedobre w kontekście czytelności forum i ogólnych relacji, ale ludzie mają to gdzieś więc nie widzę powodu dlaczego mi też powinno zależeć :D Tożsamość tego forum i tak zanika z każdym dniem, miesiącem i rokiem więc równie dobrze można teraz udawać kompletnego randoma - a mogłem ustawić tego Mister Kajtka.
Hipokryzja to sport, a jak wiemy sport to zdrowie.
Każdy ustawia sobie to co mu odpowiada, ja jedynie ograniczam się do oceny(póki co w myślach) czy na lepszy niż poprzedni. Ten wiem, że masz na Steam, spoko.
Ja do nazw wlasnych nie mam glowy, bede sie tu czul tera jak w obcym srodowisku przez ten nawal nowych ksywek :(
Bycie trendsetterem to nie jest droga usłana różami 😁
Na szczęście po fali krytyki czeka Cię wieczna chwała 😛
Owczy pęd, ja zostaje przy swoim. Zmiana nicku to jak zmiana koloru skory. Tak sie urodziles, deal with it.
PS żeby innym żyłki nie pękały, niech każdy robi sobie co chce ze swoim kontem ale pożartować sobie mogę 🤭
Nie czuję takiej potrzeby, jest idealny.😎 Ale to dobra opcja dla innych użytkowników, bo często się przewijały przez lata narzekania na swoje nicki, bo błędy młodości, zmiana zdania po x czasie itp. W końcu mogą poczuć się sobą.❤️🧡💛💚💙💜😉
Przydałaby się opcja jak w przypadku spółek się praktykuje często, że obok wpisana jest stara ksywka przez jakiś czas :)
2014 to było burzliwe lato na linii ja-Soulcatcher, skończyły mi się już słowa w jezyku polskim na kolejne ksywki
ogladalem wtedy intensywnie serie Starożytni Kosmici (zareklamowaną na forum przez - sic! - Soulcatchera) i akurat ktoś powiedział w tle nazwę tego starożytnego miasta, to sobie wpisałem od czapy i tak już zostało - obstawiałem, że nick pożyje tydzień, ale najwyraźniej Soulcatcher nie chciał zadzierać z Anunnaki
powiem szczerze, że żal mi się trochę rozstawać z tym nickiem, bo po pierwsze jest dość ładny wizualnie, ma zachowane jakieś osie symetrii, nie wiem, a po drugie przypada na mój najlepszy czas na forum, nie jestem pewien czy dobrze zrobiłem, może się jeszcze z tego wycofają albo dadzą opcję zmiany nicku raz do roku :P
z drugiej strony, dlaczego zmienilem
zawsze wiedzialem, ze bede chcial kiedys pod ta ksywka powrocic, krotko wiec po tym jak dostalem na nią bana, usunąłem tamto konto (na długo jeszcze przed RODO) w nadziei, ze kiedys da sie ponownie zarejestrowac stary nick, potem jeszcze chyba faktycznie RODO sprawilo, ze GOL przestal archiwizować te dane, więc zmieniłem ksywkę bardziej chyba z szacunku do tej około 20-letniej gry z mojej strony (postawiłem jakiś bet 20 lat temu kasując konto i mi się zwrócił), niż z rzeczywistej potrzeby
Ja już dawno temu zmieniłem. Jakieś 10 lat temu. Zbyt często była używana.
Zostaję przy swoim, natomiast generator nicków dał mi ciekawe propozycje zmiany:
odlot0wykrem
flufurglu
plesniowy.krem
rdzawy.b0xer
molekularny.g0ferek
miesnypingpongi$ta
sliski.bocian
Mnie ciekawi czy można zmienić sobie na taką samą, wtedy ma się taką jak główną jak i poprzednią 🤪
Z chęcią bym zmienił, ale z moją kreatywnością to będzie równie kiepska, bo gorsza chyba być nie może.
Też wróciłem na mój stary i pierwotny nick. I niech już tak zostanie. Wtedy miałem fajniejszy avatar. Na pewno zrobię upgrade. Pozdrawiam.
Niektórzy mogliby sobie zmienić, bo ich ksywki gubią się w tłumie. Taki
Ja zmieniłem, to nigdy nie był mój główny nick ani poboczny, nigdy się do niego też nie przyzwyczaiłem, no i nikt go i tak nie kojarzy za bardzo ;)
Jako stopień ustawiłem stary nick
Edit: pierwszy post jako Rocket i człowiek od razu się lepiej poczuł widząc to co powinien przy nicku, zamiast zaskoczenia że jest mr Spark zamiast Rocket xD
E, chciałem se zostawić samo Kuba ale zajęte.
kropka po mgr była celowa i miała być automatycznym zaprzeczeniem i dopiero po 15latach ktoś się doczepił/zauważył, no chyba że zrobić sobie inż - tym razem bez kropki ;)
Loon w wielkim 2026 roku, kto by się spodziewał. moherowejondero na zawsze w naszych sercach.
Jak zakładałem te konto to jakoś mi przyszło do głowy mając na uwadze jak niektóre dyskusje na GOLu wyglądają, żeby zrobić taki nick, aby szybko sobie ludzi wyłapać, którzy będą chcieć iść po najmniejszej linii oporu byleby tylko ubliżyć komuś. I stąd jak widać(:
Zmieniać raczej mi się nie chce, nie mam weny na takie sprawy.