Zezwalaj na -Dostęp sieci publiczne

Forum Komputery
Odpowiedz
31.07.2011 14:01
😊
1
odpowiedz
panks
12
Legionista

Zezwalaj na -Dostęp sieci publiczne

Witam
Wczoraj u kumpla zrobiliśmy sobie LAN na 3 komputery ( hehe siedzieliśmy od 8 wieczorem do 6 rano )
graliśmy w Unreal Tournament, i Cs. I wyskoczył mi komunikat o zezwoleniu na dostęp do sieci publicznych i zezwoliłem. A dziś jestem u siebie w domu na necie swoim lokalnym i mam pytanie do Was drodzy użytkownicy. Gdzie teraz odchaczyć opcje aby już nnie zezwalało na dostęp na sieci publiczne ?
Pozdrawiam

aha i nmam win 7

31.07.2011 14:04
2
odpowiedz
QrKo
167
Yarr!

Jak wygladal komunikat? 3 Opcje do wyboru?

Siec domowa
Siec firmowa
Siec publiczna

Czy moze okienko z konkretna aplikacja (np. CS) i pytanie czy zezwalasz na dostep?

W pierwszym przypadku z tego co kojarze to Win7 calkiem sprawnie rozroznia sieci i nawet jezeli na lanparty wybrales publiczna, to po podpieciu sie w domu wroci stara siec domowa. Wybor mozna zmienic w Panel sterowania\Wszystkie elementy Panelu sterowania\Centrum sieci i udostępniania ale trzeba byc w podlaczonym do danej siec w chwili zmiany (klika sie na niebieski napis pod nazwa sieci i masz menu wyboru)

W drugim przypadku, jezeli bylo to pytanie o zezwolenie konkretnej aplikacji na dostep do neta poprzez niezaufana siec, to mozesz odpuscic, nie ma sensu nic z tym robic.

31.07.2011 14:06
3
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

To był komunikat firewalla więc logiczne jest, że trzeba szukać odpowiedniej reguły w jego ustawieniach. Wchodzisz do Panelu Sterowania -> zapora systemu Windows -> Zezwalaj programowi lub funkcji na dostęp rzez Zaporę systemu Windows --> ustaw sobie jak pasuje.

31.07.2011 14:11
4
odpowiedz
panks
12
Legionista

okienko z konkretna aplikacja (np. CS) i pytanie czy zezwalasz na dostep?

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl