Zestaw do 1200 zl max
Witam chcialbym zeby mi ktos zlozyl jakis zestawik do ceny j.w
bez nagrywarki i dysku
no i ma byc ze sklepu w ktorym mi zloza, dysk i nagrywarke podlacze sam
up
Ale wtedy jest droższa wysyłka. Sam byś nie umiał złozyć kompa?
Procesor:
AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3/
375 zł
Płyta główna:
AsRock M3N78D /nForce F720D, DDR3/
190 zł
Pamięć RAM:
GoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9
140 zł
Karta graficzna:
Sapphire Radeon HD6750 1GB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI/DP
369 zł
Zasilacz:
Fortron FSP500-60APN 500W
169 zł
1243 zł
esc.pl
A jak przepraszam na koszt wysylki wplywa to czy komp ma byc zlozony czy nie?
QamilekQ
Twój zestaw jest kiepski... Beznadziejna płyta główna i kiepski zasilacz...
Ja bym kupił coś takiego :
Procesor:
AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3/
375 zł
Płyta główna:
MSI 870-C45 /AMD870/
210 zł
Pamięć RAM:
GoodRam 2GB 1333MHz CL9
70 zł
Karta graficzna:
Asus Radeon HD5770 CuCore 1024MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI
399 zł
Zasilacz:
Tacens RADIX IV 450W
139 zł
Razem - 1193zł ( ceny z esc.pl )
Za jakiś czas możesz dokupić dodatkowe 2GB ramu. Jest to bardziej opłacalne niż branie słabszego zasilacza, płyty głównej i karty graficznej :). Ten Tacens jest wbrew pozorom lepszy jakościowo mimo iż ma 'tylko' 450W.
Czyli jak zamawiasz niezlozony komputer to przysyalaja Ci kawalek blachy w kopercie, a Ty sam ja wyklepujesz i przerabiasz go na obudowe, potem lutujesz wszystko do plytki i powstaje karta graficzna itd.? Pudelka z karty graficznej, procesora, plyty glownej sa jak origami i tez je trzeba poskladac samemu? Bo tylko w ten sposob powstala by roznica w gabarycie miedzy obudowa, a obudowa z czesciami zamontowanymi w srodku.
@Qrko
Czyli jak zamawiasz niezlozony komputer to przysyalaja Ci kawalek blachy w kopercie, a Ty sam ja wyklepujesz i przerabiasz go na obudowe?
Nieeeeee
Po prostu przesyłają Ci kolejno części a tym sam będziesz musiał je zamontować w obudowie. Obudowa nie jest na części :D
Orzołek - wez no czytaj uwazniej, bo Twoja odpowiedz nie tlumaczy roznic w gabarycie, a o tym tutaj rozmawiamy.
Zamawialem wiele razy, zarowno zlozonego jak i niezlozonego i nigdy nie bylo roznicy w cenie, bo skad by miala byc, skoro albo czesci siedza w pudelkach albo w obudowie a pudelka i tak sa dolaczone, wiec paczka wazy i zajmuje dokladnie tyle samo.
Stad tez moje pytanie jakich trickow uzywa QamilekQ, ze wyslanie niezlozonego wychodzi taniej niz zlozonego.
Chodziło mu może o to, że gdy Ci złożą, to wysyłają samą obudowę, a gdy wysyłają części to są oddzielnie przez co zajmują więcej miejsca... Tyle, że w tym zestawie nie ma obudowy :)
Orzołek ---> Aż taka różnica jest pomiędzy zasilaczami APN a GHN Fortrona? Bo nie tak dawno pytałem na forum jaki zasilacz kupić i polecano mi Fortrona FSP500-60GHN :D
Czy kupujac taki zestaw za 1200zl ( nie ten konkretny ) da sie go potem upgredowac za 2-3 miechy na taki wart 3 - 3,5 tys? Czy lepiej od razu kupic taki za 3,5tys?
dzieki Orzolek, zestaw wydaje sie byc sensowny :) w razie czego bedzie mozna kupic lepsza karte graf. tak?
Orzołek -
1. Ale on napisal ze zlozony ma drozsza wysylke, a nie niezlozony:
- no i ma byc ze sklepu w ktorym mi zloza
- Ale wtedy jest droższa wysyłka. Sam byś nie umiał złozyć kompa?
2. Zawsze gdy zamawialem zlozonego dolaczali wszystkie pudelka tak czy siak, od grafiki, plyty glownej, itd, itp. wiec nie ma tytuaj zysku na gabarytach.
snopek9 - w sposob bezstratny? Moglo by sie dac gdybys znalazl dobra plyte ze zintegrowana grafika i pod warunkiem ze masz w miare dobry zasilacz ktory uciagnie czesc nowych rzeczy. W taki wypadku kupujesz dzis plyte (przyszlosciowa), procka (najmocniejszego, bo zostaje do konca juz) i pamiec (2gb na poczatek) za 1200zl. Jedziesz na zintegrowanych bebechach, starym dysku i napedach. Potem dokladasz karte za tysiaka, kolejne 4gb ramu, dysk, napedy i super mocny zasilacz, wymieniasz monitor i masz porzadny zestaw :)
@snopek9
Lepiej jest akurat w tym przypadku kupić zestaw za 3500zł
@Valem
Tak spokojnie będziesz mógł kupić lepszą grafikę za jakiś czas.