Zawód Komentantor - Youtube
Witam ostatnio zastanawiałem się nad robieniem komentarzy meczów z gier takich jak Call of Duty Czy Battlefield. Oczywiście gry miały by być komentowane w trybie sieciowym. Zrobiłem pierwszy filmik. Wiadomo Stresik i inne rzeczy. Ahhh i mało framerate 20 fps srry bardzo za to ale gdy np gram to mam 90 fps ; O
Dobra Tutaj Link http://www.youtube.com/watch?v=qvs7C3AZ3Z8
Licze na miłe komentarze jak i te złe
jak i łapki w górę to mnie w jakiś sposób motywuje do dalszej pracy
Pozdrawiam Yerin : )
motywuję Cię byś założył pończochę na mikrofon
bez kitu, tego "szkzpzszzzszzszszszkszspzszspzkszsppzspzszs" nie da się znieść
Popracuj nad oddechem. W takiej formie to się tego oglądać dłużej nie da. (a raczej słuchać).
Sorry, ale pierwsze skojarzenie z tym typem:
http://www.youtube.com/watch?v=JXMzKpQrmeo
Mów trochę głośniej :)). Wydaje mi się, że rzeczy, o których mówisz powinieneś bardziej zuniwersalizować (tłumaczyć poszczególne pojęcia, zrezygnuj z jakieś enigmy pojęciowej), tak jak pisać sobie przynajmniej plan takiego komentarza aby uniknąć chaosu. Więcej przygotowań, mniej improwizowania. Daruj sobie jakieś żarty albo odwoływanie się do sentymentów, których nikt nie rozumie, bo tego przy pierwszym komentarzu lepiej unikać.
Ścieli Ci się może młodzieńczy wąsik pod nosem?
Skupię się na formie, nie na treści...
Nie brzmi to dobrze. Po prostu nie masz głosu do komentowania. Może to przez słaby mikrofon, który nie pokazywał Twoich atutów, ale nie sądzę. Poza tym brak modulacji, nie zaciekawiasz słuchacza. Nie słucha się tego dobrze.
Jeśli to ma być taki zawód, że masz za to dostawać pieniądze, to niestety, przkro mi, nie nadajesz się. Ale jak masz to robić dla funu, to czemu nie. Może poćwiczysz te rzeczy które da się zmienić i będzie dało się tego słuchać.
Zacznij nagrywać w dzień. Fakt, że w nocy śpią wszyscy domownicy, włącznie z rodzeństwem w pokoju, zmusza cię do nagrywania półszeptem. No i dykcja. W tej kwestii nie poprawiłeś kompletnie nic.
ja tez robie filmiki na YouTube nazywam sie tak jak tu :] a co do autora to nie ciamkaj i nagrywaj w dzień ;)