Nie rozumiem o co chodzi . Chciałem sobie zacząć zarabiac z youtube na filmikach z gier, ale nie z gier PC, tylko z gier online. Myślałem,ze filmików z tych prosty gier nie blokują, a blokują i nie wiem dlaczego .
Zrobiłem sobie 15 filmików z gry
gryonline-pl.pl/game/6709/Lego_Grand_Prix_Auta_2_8Cars_29.html
Jeszcze do wczoraj miałem 5 aktywnych, a dzisiaj już wszystkie mają wyłączone zarabianie. zadnego komunikatu, ani żadnej informacji, tylko zwyczajnie opcja zarabianie przestała istnieć.
Przykładowo dla filmiku z tej gry
gryonline-pl.pl/game/6597/Farma_lego.html
Mam komunikat następujacej treści
Cytat:
Twój film nie jest zatwierdzony do udziału w programie generowania przychodu. Aby rozpatrzyć Twoją prośbę, YouTube potrzebuje informacji dotyczących Twoich praw do komercyjnego wykorzystania tego filmu
Jakie prawa autorskie ? Przecież nie wiadomo nawet kto jest autorem tych gier. O co tutaj chodzi ?
Jak to nie wiadomo kto jest autorem? Same się zrobiły? Albo skynet je zrobił?
Poza tym pewnie i tak poleciało przez muzykę w tle a nie same gry. Choć i tego nie wiadomo.
Mój kolega na youtube zarabia ponad 1500 zł miesięcznie . Mi starczyłoby 100 zł, a nawet 50 na miesiąc.
Dźwięk nie łamie praw autorski, bo tam są same jedno tonowe barwy, czyli burczenie jadącego samochodu itp.
Nie widzieliście tych gier, bo niby kto jest ich autorem ? Niby kto ma się upomina o prawa autorskie do prostych gierek flashowych ? Skąd niby te osoby mają wiedzieć, że ja właśnie dodałem kilka filmików z ich gier ?
Po prostu nie macie pojęcia, tak jak i ja nie mam.
Znacie może jakieś forum o zarabianiu, gdzie mozża zapytać o te filmiki ?
YouTube się nie szczypie, jak ktoś łamie regulamin to momentalnie wyciągają konsekwencje. Dlatego warto czytać regulamin ;)
Ja co prawda filmów z gier nie robię, ale robię inne, na których zarabiam nie tylko z reklam ale również z programów partnerskich. Tutaj są wg mnie dużo większe możliwości. Jak ktoś zainteresowany szczegółami to polecam tę stronę zarabianie-na-youtube.pl
YT przecież już w ubiegłym roku zablokował zarabianie na gameplay'ach wprowadzając Content ID - poczytaj sobie jak to działa. Nie masz praw autorskich do materiałów i tyle.