Zapomniana gra
Witam, mam ogromną prośbę do forumowiczów o pomoc w poszukiwaniu starej, zapomnianej gry. Opis: z tego co pamietam widok był z góry, była to strzelanka chyba taktyczna. W pierwszej misji pamiętam zaczynaliśmy na małej ciemnej drodze a przed nami był taki zielonawy samochód (gangsterski garbus) z niego bodajże wychodził jeden ranny facet. Dalej byli przeciwnicy w domu dalej za samochodem, ranny facet uciekał do domu po lewej od samochodu. Grałem to w 2007-2009 więc mało co pamiętam. Pamiętam że nie ogarniałem jak się w to gra tak więc pamiętam tylko 1 misję. Szukałem wszędzie nie pamiętam czy klimat był bardziej żołnierski czy gangsterski, wydaje mi się też że postać najpierw tworzyliśmy albo wybieraliśmy z dostępnych. Z góry dziękuję za pomoc !
Nieee ale dzięki za pomoc. To była raczej mało znana giera w jakieś gazetce z kiosku.
Na jakiej platformie grałeś? (PC / Windows, konsola — jaka?, przeglądarka/Flash, telefon)
Czy gra była po polsku, angielsku czy bez tekstu?
Sterowałeś jedną postacią czy drużyną (kilku żołnierzy)?
Czy rozgrywka była bardziej taktyczna (planowanie, osłony, przeładowania) czy arcade (szybkie strzelanie)?
Czy pamiętasz rodzaj broni (pistolety, karabiny, broń futurystyczna) albo HUD (minimapa, ikony postaci)?
Jak bardzo realistyczna była grafika — pixelowa/2D, izometryczna, czy 3D z widoku z góry?
Czy pamiętasz tytuł misji, menu startowe, albo czy tworzyło się postać na początku?
Może podpasuje.
L.A. Noire
Gangland
Scarface: Człowiek z Blizną
Chicago 1930
Cold Zero: Ostatni Sprawiedliwy
Crime Life: Gang Wars
Escape from Paradise City
Coś typu Chicago 1930 - na pewno z góry, realistyczną grafika. PC kierowało się jednym żołnierzem, taktyczna. Wydaje mi się że wybierało się postać z dostępnych na początku.