Sprawdziłem ostatnio punkty nadawania paczek w swojej okolicy dla kilku firm kurierskich i okazało się, że funkcjonują tylko w teorii (eh ten polski profesjonalizm), a ponieważ nie lubię latać w ostatniej chwili jak kot z pęcherzem to mam pytanie:
Czy usługa podstawowa przy zamawianiu kuriera przez Allegro DPD/UPS (w przypadku sprzedaży)
uwzględnia również odbiór paczki przez kuriera, czy może sam muszę dostarczyć towar do jakiegoś punktu nadawania?
Nie, że uwzględnia, ale zamawiając kuriera przez Allegro istnieje tylko opcja odbioru przesyłki przez kuriera u Ciebie. Nie bez powodu nazywa się to "Zamów kuriera".
krukilis--->
Ok. Zabrzmiało to trochę dwuznacznie. :) Rozumiem że płacąc ok. 20pln (w zależności od wybranego kuriera) nadaję paczkę, kurier po nią przyjeżdża i dostarcza do adresata?
Cytując FAQ sendit:
"Opłata podstawowa za przesyłkę do 10 kg wynosi od 12,39 zł netto/15,24 zł brutto. W cenę jest już wliczona opłata paliwowa."
"Na opłatę składają się cena podstawowa brutto i opłata paliwowa. Jest to całość opłaty za przesyłkę krajową do maksymalnej wagi 70 kg (1000 kg w przypadku europalety) zamówioną przez Sendit.pl i wykonaną przez wybranego przewoźnika. W tej cenie oferujemy:
- obsługę zamówienia i przekazanie go do realizacji przez Sendit.pl,
- utworzenie listu przewozowego gotowego do wydruku i przekazania kurierowi,
- powiadomienie o terminie odbioru przesyłki przez kuriera,
- odbiór paczki przez kuriera i doręczenie do adresata."
edit:
Don Guraleskos---> mam sporo niemiłych doświadczeń z Inpostem ale wezmę pod uwagę, dzięki