Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Zamawianie Kuriera przez Allegro

03.03.2015 09:01
sajlentbob
1
sajlentbob
137
Vetus Fungus

Zamawianie Kuriera przez Allegro

Sprawdziłem ostatnio punkty nadawania paczek w swojej okolicy dla kilku firm kurierskich i okazało się, że funkcjonują tylko w teorii (eh ten polski profesjonalizm), a ponieważ nie lubię latać w ostatniej chwili jak kot z pęcherzem to mam pytanie:

Czy usługa podstawowa przy zamawianiu kuriera przez Allegro DPD/UPS (w przypadku sprzedaży)
uwzględnia również odbiór paczki przez kuriera, czy może sam muszę dostarczyć towar do jakiegoś punktu nadawania?

03.03.2015 22:42
sajlentbob
2
odpowiedz
sajlentbob
137
Vetus Fungus

up

03.03.2015 23:57
3
odpowiedz
Don Guraleskos
26
Chorąży

W Allegro InPost istnieje taka możliwość:

http://paczkomaty.pl/file/52

04.03.2015 06:47
4
odpowiedz
krukilis
139
Generał

Nie, że uwzględnia, ale zamawiając kuriera przez Allegro istnieje tylko opcja odbioru przesyłki przez kuriera u Ciebie. Nie bez powodu nazywa się to "Zamów kuriera".

04.03.2015 07:53
sajlentbob
5
odpowiedz
sajlentbob
137
Vetus Fungus

krukilis--->
Ok. Zabrzmiało to trochę dwuznacznie. :) Rozumiem że płacąc ok. 20pln (w zależności od wybranego kuriera) nadaję paczkę, kurier po nią przyjeżdża i dostarcza do adresata?
Cytując FAQ sendit:
"Opłata podstawowa za przesyłkę do 10 kg wynosi od 12,39 zł netto/15,24 zł brutto. W cenę jest już wliczona opłata paliwowa."
"Na opłatę składają się cena podstawowa brutto i opłata paliwowa. Jest to całość opłaty za przesyłkę krajową do maksymalnej wagi 70 kg (1000 kg w przypadku europalety) zamówioną przez Sendit.pl i wykonaną przez wybranego przewoźnika. W tej cenie oferujemy:
- obsługę zamówienia i przekazanie go do realizacji przez Sendit.pl,
- utworzenie listu przewozowego gotowego do wydruku i przekazania kurierowi,
- powiadomienie o terminie odbioru przesyłki przez kuriera,
- odbiór paczki przez kuriera i doręczenie do adresata."

edit:
Don Guraleskos---> mam sporo niemiłych doświadczeń z Inpostem ale wezmę pod uwagę, dzięki

Forum: Zamawianie Kuriera przez Allegro