Zakupy sprzętowe - gdzie i co?
Kiedyś już próbowałem pytać ale jakoś nie wyszło. Tak czy inaczej zbliża się termin zakupów i chciałbym podpytać o zdanie... Na początek co chcę kupić:
1. Bezprzewodowa mysz + klawiatura. Co do myszy to jestem mało wymagający ale klawiatura to inna historia, więc wybór raczej padnie na zestaw Logitech MK 330 (układ, skok i twardość klawiszy). Dwa komplety.
2. Kamera internetowa na USB. Nie mam tu wielkich wymagań jeśli chodzi o jakość - ważne raczej, żeby działała z telewizorem obsługującym Skype.
3. Telewizor 32-40 cali. Full HD. Minimum 2 wyjścia HDMI (wskazane 2 HDMI + DVI lub 3 HDMI). Fajnie żeby miał funkcję smart i wręcz wskazany jest brak 3D w żadnej postaci.
4. Nagłośnienie. Tu trudno mówić o wybitnych wymaganiach bo melomanem nie jestem. W sumie nie jestem pewny czy chcę 5.1 (wiem, że ma zalety ale nie przykładam znowu tak dużej wagi a ciągnięcie kabli po pokoju mi się nie uśmiecha)... Z drugiej jednak strony fajnie jakby obsłużyły przynajmniej dwa źródła sygnału (konsola, PC) z łatwym przełączeniem (ewentualnie można to prostym switchem za 20 złotych załatwić).
Co do budżetu na całość to chciałbym się zmieścić w jak najniższej kwocie. Nie zrozumcie mnie źle: jeśli będzie to miało sensowne uzasadnienie to bez większych problemów 3k lub więcej wysupłam, jednak nie chciałbym iść "pod gwizdek".
nie chce byc wredny ale użyj google. opinie+sklepy+testy(reviews).
to dużo problemów rozwiązuje