Zakup nowej karty graficznej i czy komputer ją pociągnie

Forum Komputery
Odpowiedz
28.12.2013 12:54
1
odpowiedz
zanonimizowany864413
11
Legionista

Zakup nowej karty graficznej i czy komputer ją pociągnie

Hey!

Zamierzam kupić sobie nową kartę graficzną, dokładnie taką - http://goo.gl/BApv6t i chciałbym żebyście zerknęli na procesor + mainboard mojego kompa i powiedzieli mi czy mogę spokojnie ją brać czy będą jakieś z nią problemy :)

Procesor - AMD Athlon II X2 265
Mainboard - FOXCONN A76ML-K 30

Chyba te dwa elementy najważniejsze, jak coś jeszcze będzie trzeba to dopiszę :)

Z góry dzięki

28.12.2013 13:03
2
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

Po pierwsze, ten model karty jest kompletnie nieopłacalny - za 50zł mniej można kupić HD7790 które jest o 40% szybszy.

Po drugie, procesor jest już mocno przestarzały i o ile nowa karta da dużego kopa w wydajności, to nowe gry i tak pewnie będą się ciąć.

Po trzecie, o ile płyta główna jest kompatybilna to nie podałeś informacji o zasilaczu - do karty pokroju 7790 czy GTX650(który jak już wspomniałem na aukcji którą podlinkowałeś jest wybitnie nieopłacalny) raczej nie podchodziłbym bez dobrego 450W.

Jestem niemalże przekonany że Twój obecny zasilacz nie da rady.

28.12.2013 14:33
3
odpowiedz
zanonimizowany864413
11
Legionista

Właśnie najbardziej obawiałem się "jakości" procesora - przyznaję, ma on swoje lata i myślałem nad jego wymianą, ale na początku chciałbym kupić nową kartę. Co do zasilacza - da radę, 500W chyba starczy ;)

Więc jaką kartę polecasz, w cenie 300-400 zł żeby i procesor w miarę pociągnął i żeby była w miarę dobra?

28.12.2013 16:36
Fee
4
odpowiedz
Fee
32
syf

Co do zasilacza - da radę, 500W chyba starczy ;)
Jeśli markowy to spokojnie da radę, ale jak no-name to może tak, może nie.

Procesor jest strasznie słaby, w większości gier w benchmarkach zajmuje jakieś końcowe miejsce. Bez zmiany procka nowa karta ci naprawdę wiele nie da w większości gier.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl