Zakleszczający się łańcuch na przednich przerzutka przy rowerze.

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
06.07.2026 19:32
1
odpowiedz
sabaru
37
Senator

Zakleszczający się łańcuch na przednich przerzutka przy rowerze.

Od około półtora miesiąca mam problem z moim rowerem ze wspomaganiem elektrycznym gdzie przy przerzucaniu przedniej przerzutki, np. z 2 biegu na 1 łańcuch potrafi się zakleszczyć na kole zębatym. Nie między nimi tylko jak zaczyna schodzi to zacieśni się na kilku zębach i później nie chce schodzić. Jakbym pociągną mocniej to bym pokrzywił całe przerzutki. Ostatnio jak jechałem to zakleszczył się jak przerzucałem z 2 na 3 bieg się zakleszczył. Jedno co mnie w tedy ratuje to muszę się zatrzymać i ściągnąć łańcuch na siłę i nałożyć ponownie. Co ciekawe później mogę jechać normalnie. Jedno co zauważyłem choć nie jestem do końca pewien czy to przez to się tak dzieje ale jak za ostro czy tam za mocą chwycę palcem za przerzutkę. Ktoś wie co może być przyczyną takiego zjawiska?

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl