Witam. Na wstępie powiem, że szukałem w google ale nic nie znalazłem.
Mój problem polega na tym, że po kilku godzinach korzystania z komputera najpierw znika kursor lub zmienia się w 1 obrazek np. najeżdżam na edycję tekstu to taki zostaje, nie zmienia się np. w ikonkę do kliknięcia już. Następnie albo znika, albo od razu zawiesza się komputer na około 5 sekund, i potem tak co kilka chwil, pomaga jedynie restart komputera. Skanowałem avastem i nic nie wykryło (przeskanuję jeszcze dla pewności jutro), ccleanerem czyściłem, odkurzaczem czyściłem, defragmentowałem dysk, i nic. Proszę o szybką i pewną pomoc, bo mnie to już wkurza, a dzieje się to od kilku dni już. Specyfikacja komputera:
Procesor AMD Phenom II X4
Karta graficzna: Geforce GTX 560 OC
Zasilacz 500 W.
8 GB RAM
Komputer jest dość nowy, kupiony pod koniec tamtego lub na początku tego roku. Pozdrawiam.
Jaką masz wersję sterowników NVIDII? Niestety wszystkie wersje od 320.00 wzwyż mają bardzo poważny problem, który powoduje właśnie opisane przez ciebie problemy na niektórych sprzętach (totalne freezy komputera, zmiany kursora - wszystko to głównie podczas używania przeglądarki i ogólnie pobytu na pulpicie, o dziwo nigdy w grach...) Sam miałem ten problem, długo czasu mi zajęło by znaleźć rozwiązanie, ale w końcu się udało: wystarczy zainstalować wersję sterowników 314.22, w której tego problemu na szczęście nie ma.
Tutaj stronka ze sterownikami: http://www.nvidia.pl/Download/Find.aspx?lang=pl
Aha, podaj jeszcze markę i model zasilacza, tak na wszelki wypadek.
Miałem identyczną sytuację jak Fee i powrót do starszych sterowników pomógł pozbyć się problemów :)
Mam najnowsze sterowniki 327.23, właśnie problem zaczął się prawdopodobnie wtedy kiedy to zainstalowałem, ale masz racje, gry działają w sam raz. Marki zasilacza nie pamiętam, chyba to OCZ. Teraz już dziękuje za pomoc, ale czy to pomoże to dowiem się po zainstalowaniu, jeśli zadziała to poinformuję. Akurat sterowniki mi pomogły w grach np. gra która się zacinała, po zainstalowaniu przestała się zacinać na full detalach, ale cóż, w tą grę i tak na razie nie gram, a skoro problem jest powszechnie znany, to dobrze, szukałem i nikt nie podał mi takiej odpowiedzi, mogłem od razu zapytać, a nie się wkurzać. Pozdrawiam i jak zadziała to napiszę, prawdopodobnie jutro albo dziś w nocy, bo muszę długo korzystać :)
Tak, prawdopodobnie problem rozwiązany, komputer nie zacina się jak wtedy i nie miałem tego błędu. POLECAM TO ZASTOSOWAĆ ! przeglądarka bardzo mi się cięła, a teraz strony ładują się tak jak powinny, nic się nie przycina. Dziękuje za pomoc, BARDZO !
Dzisiaj znowu postawiłem zainstalować jeszcze nowsze, myśląc, że się naprawiły. Nie. Już chyba nigdy nie zaktualizuje swojej karty.