Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

XReal Aura - Jeśli myślisz, że widziałeś już wszystko, to ta technologia będzie czymś, czego żaden przedmiot na naszej planecie nie przebije

Forum Technologiczne
Odpowiedz
04.10.2026 18:04
1
odpowiedz
Benekchlebek
40
Senator
Wideo

XReal Aura - Jeśli myślisz, że widziałeś już wszystko, to ta technologia będzie czymś, czego żaden przedmiot na naszej planecie nie przebije

Dobrze widzicie: Nie ma na świecie ani jednego przedmiotu dla domowego użytku, który byłby w stanie zastąpić te okulary. Oprócz faktu, że służą one zarówno do VR (tym razem natywnie, a nie z takimi kombinacjami jak ja to robię), to jeszcze mają integrację z Gemini. Możliwość odbierania telefonów, brak jakichkolwiek ramek, więc apel Vision Pro nie ma już ani jednej rzeczy która mogłaby się zbliżyć do tego więc jest to headset który powinien iść do kosza i nagrywany powinien być z tego filmik. Mamy śledzenie dłoni, pełną integrację z Androidem, tryb samochodowy, brak konieczności ładowania telefonu a nawet korzystania z niego, ponieważ wszystko idzie na tzw Computing Pucka, który będzie zarówno przekaźnikiem telefonu na okulary (co spowoduje, że nasz osobisty telefon będzie w stanie wytrzymać na baterii nawet kilka dni bez ładowania, bo po co, skoro po za trzymaniu go w kieszeni nie będzie już do niczego potrzebny). Do tego aż 70 stopni pole widzenia (tło będzie wychodziło poza obszar soczewek), brak ramek, możliwość integracji z pecetem i pięć ekranów na raz z możliwością zmiany ich rozmiaru. Rozmowa z osobistym Gemini i parowaniem jej (u mnie to ona - Avisona) funkcji z grami, rozdzielczość 1440p na każde oko, pełnoprawna obsługa VR powodująca że wszystkie gogle VR mogą iść do kosza, zwłaszcza te najdroższe dostępne na rynku i wiele wiele innych zalet, które wam opisze, kiedy już będę je miał, a będzie to przed świętami, chociaż premiera ich jest ustalona na 29 październik, czyli już za kilka dni. Do tego możemy naszymi dłońmi poruszać się po Pucku jak na Queście oczywiście w standardzie elektrochromatyczne przyciemnianie i wiele wiele innych, ale wszystkiego Dowiecie się, kiedy już będę je testował i napiszę obszerną recenzję, w której powiem, jak sprawdza się to z takimi grami szczególnie jak Silent Hill Townfall, czy GTA 6. Mówcie co chcecie, ale ja już dostałem dreszczy na samą myśl, jakie to zrobi na mnie wrażenie, a byłem wręcz pewny, że efektu Wow, który doznałem na projektorze z 3D Vision, czy Oculus Rifcie z touchami będą czymś, co nigdy do końca życia nie zostanie pobite, a jednak tutaj już mam dreszcze, chociaż okularów nie posiadam jeszcze i czuję, że rymuje. Okulary będą dostępne za ok 1500$, Dlatego u mnie będzie tylko roczny ich wynajem z plenki jak to miało miejsce od czasów questa 3 do obecnych Xreal One Pro :)

https://youtu.be/W_Lyt8V73tA?is=KrgHCHPgwsUAJe-9

post wyedytowany przez Benekchlebek 2026-10-04 18:05:26
Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl