Witam, od niedawna mam problem z moją Neo V. Mianowicie gdy telefon jest normalnie użytkowany to strasznie szybko leci bateria (w 4 godziny nawet do 40%) to do tego po podłączeniu ładowarki telefon dostaje na łeb, dotyk przestaje reagować, tylko restart pomaga. Android to 2.3.4, wgrywałem go od nowa lecz to też nie pomogło, wirusów nie ma. Ktoś ma jakieś pomysły?
Spróbuj z aplikacją "Oszczędzacz baterii", którą pobierzesz z Google Play.
tu już nawet o baterię nie chodzi a o to, że po podłączeniu ładowarki muszę zrestartować telefon co jest uporczywe. Nie wiem czy to znak na zmianę telefonu...
Kombinowałeś z OC? Jakiś root? Wgrana modyfikacja? Przywróć telefon do ustawień fabrycznych, w mojej XPERIA P z problematyczną baterią to pomogło.
Czysty system wgrany, roota też nie mam, OC to dobry pomysł ale do tego root chyba jest potrzebny?
//Ustawienia fabryczne reż nie pomogły
ładując z innej ładowarki czy USB w kompie też się tak dzieje?
Najwyżej spróbuj aktualizacji do ICS, jak to nie pomoże to fizycznie coś się posypać musiało.
Zostaje Ci jedynie serwis pogwarancyjny (jeśli ta się już skończyła), ale oblicz dobrze koszta, bo możliwe, iż naprawa będzie stanowić sporą część nowego telefonu :D.
Sflashuj flashtoolem stock firmware, jak dalej nie będzie działać to na 100% jest coś fizycznie uszkodzone
http://www.flashtool.net/index.php
A z tym dotykiem podczas ładowanie się zdarza w wielu telefonach