Xbox 360 Wireless Pad for Windows POMOCY !
Kupiłem dzisiaj pada od Microsoftu, zadowolony włożyłem płytkę instalacyjną i zainstalowałem oprogramowanie. Po instalacji podpiąłem nadajnik pod USB i standardowe windowsowe instalowanie sterowników i BŁĄD .
No to instaluje jeszce raz i nic nawet nie uruchamia się instalowanie sterownika.
Pad znajduje nadajnik ale komputer nie widzi nadajnika, w menadżerze urządzeń nie ma nic na temat nowego sprzętu . Diody wszystkie 4 migają na padzie a na nadajniku nic nie miga .
Mam windows 7 64 bit . o co chodzi ?
Vista i 7 posiadają już odpowiednie sterowniki wbudowane i nie powinno być problemów. Z tego co pamiętam przed pierwszym użyciem trzeba sparować pada z odbiornikiem na USB.Robiło się to chyba przez wciśnięcie przycisku na adapterze USB i potem przez wciśnięcie kółka/loga na środku pada.
Sparowane.
I czemu na odbiorniku dioda się nie świeci a na padzie mrugają wszystkie ?
I czemu ten program od microsoftu nie widzi pada ?
by sparować nadajnik z padem, trzeb wcisnąć przycisk na odb. i przycisk koło gniazda od czoła pada (tam gdzie się podpina kabel od ładowarki, a nie słuchawki). jeśli pad i odbiornik się sparują, to na padzie powinno się zaświecić na stałe jedno z pól (zazwyczaj pole o nr 1), a lampka na odb. powinna świecić ciągle. co do samych sterów to win vista i 7 mają wbudowane stery, ew. można je pobrać ze stronki ms http://www.microsoft.com/hardware/gaming/productdetails.aspx?pid=090
[e] jeśli diody na padzie mrugają tzn. że albo baterie/akumulatorki są słabe albo nie jest on sparowany z odbiornikiem
i czemu instalujesz cos z plyty majc 7 i wbudowane sterowniki albo sciagane przez update? i czemu nie wiemy co dokladnie zainstalowałeś? (mialem tego pada pol roku temu przez pare dni, wiec nie wiem, co bylo na plycie, zwlaszcza, ze jej nawet z koszulki nie wyjąłem)
przykro mi, moja szklana kula jest na naprawie gwarancyjnej lamplka od projektora 3D sie spaliła... :(
ale wiem! odlacz nadajnik, usun wszysktie sterowniki, potem podlacz nadajnik i pozwol windowsowi zainstalowac sprzet, zrob restart, jesli wymagany, sparuj pada i... graj?
Skoro dają płytę to chyba po to żeby zainstalować software a nie powiesić w samochodzie .
Mogli napisać 'NIE WKŁADAĆ I NIE INSTALOWAĆ!' oO
jeśli pad leżał kilka lat na magazynie, to te bateryjki są g*** warte. spróbuj wsadzić inne
tia, ale nasz forumowicz nababral cos ze sterownikami, skoro nie ma sprzętu w "urządzneia i drukarki"
1. Usuń sprzęt i odinstaluj sterowniki (te, które instalowałeś z płyty)
2. Podłącz sprzęt jeszcze raz, 7 sam zainstaluje do niego sterowniki
3. Powieś płytę w samochodzie
4. Ile dałeś za pada z odbiornikiem? :>