Wziąłem abo na Disney+ na promocji, miało być fullhd, zdecydowanie nie jest

Forum Moje Hobby
Odpowiedz
17.09.2025 21:36
Little Joe
1
odpowiedz
Little Joe
204
Silent Man

Wziąłem abo na Disney+ na promocji, miało być fullhd, zdecydowanie nie jest

Przez 3 miesiące jest znów promocja na Disney+ pakiet standard, fullhd, dźwięk 5.1 za 10 złotych (tyle mogę dać).
Jak wcześniej były tego typu okazje, to wszystko było jak należy. A teraz jakość obrazu to nie wiem czy to nawet jest 720p.
To tylko u mnie coś, czy w chuja lecą w bitrate'em? Bo to tragicznie wygląda, i mówię o monitorze 1080p.

17.09.2025 22:00
maciell
2
odpowiedz
maciell
133
Senator

Sprobuj na innych przegladarkach. Tez moze na aplikacji w tv. Sprawdz tez ustawienie jakosci. Mi bez problemu chodzi w 4k z DV / HDR na TV. W firefoxie zauwazylem gorsza jakosc i hdr jest tez gorszy.

17.09.2025 22:03
Narmo
3
1
odpowiedz
Narmo
36
nikt

Na PC to będzie max. MOŻE na ich dedykowanej aplikacji ściągniętej z Windows Store będzie odrobinę lepiej, ale nie liczył bym na to. Chcesz FullHD? Tylko na TV.

17.09.2025 22:12
4
odpowiedz
ORP Kaczynski
18
Pretorianin

Zobacz jak działa na tv. U mnie jest wszystko OK a tez kupiłem 3 miesiące w promocji tej samej o której mówisz. Zreszta 3 miechy to kolosalnie długi czas na zobaczenie tego co oferuje Disney. U mnie kilka filmów długometrażowych + wszystkie filmy i seriale (temat SW) zabrały niespełna miesiąc. Zaleta jest to że lepszych seriali jak Disney nikt nie robi. Wszędzie to jakieś pierdolety gdzie fabuła zaczyna się gubić i rozwlekać na milion części, u Disney’a jednak jest spoko - co serial to zamknięta fabuła i nie trzeba czekać na odcinanie kolejnego kuponu tak jak na amazon netflix lub apple czy innym guanie.

post wyedytowany przez ORP Kaczynski 2025-09-17 22:16:36
22.09.2025 21:29
Little Joe
5
odpowiedz
Little Joe
204
Silent Man

Na Edge'u czy Firefox'ie jest ten sam paździerz. Na Operze mi się strona nie ładuje. Na tv nie sprawdzę bo nie mam telewizora.
Przy poprzednich tego typu promocjach wszystko było git, tutaj mi srają jakimś pseudo 720p przy pakiecie 1080p. Mi to wygląda na lecenie w chuja w bitrate'em.

22.09.2025 22:09
6
odpowiedz
Alacer
130
Konsul

Witamy w w abo raju.
Tylko Netflix trzyma jakość. (chociaz tez nie zawsze)
Reszta leci sobie w kulki i jak dostajesz 720p to się ciesz.

22.09.2025 22:13
Kwisatz_Haderach
7
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
19
GIT GUD or die trying

Kiedys byly wtyki do Firefoxa, ktore wymuszaly oblokowanie wyzszych wartosci (o ile wogole byly).
Napewno dzialalo z Netflixem.

Ale nie wiem czy sa nadal, bo mowimy tu o przedziale czasowym "dwa lata temu".
Potem sie juz tym tematem nie interesowalem. Niemniej kiedys sie dalo wymusisc takie rzeczy w przegladarce.

I tak.. to jest w 100% celowe obnizenie bitrate'ow i blokowanie opcji w zaleznosci od tego na czym odpalasz. Pewnie maja gdzies dupochron zakopany w rozdziale 25 punkcie 17b EULI.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2025-09-22 22:15:58
22.09.2025 22:57
8
odpowiedz
trumpf
9
Generał

jezeli zawartosc jest w DRM a taki disney+ jest, to idzie w jakims protokole szyfrowania, wiekszosc przegladarek robi to softwarowo, a widevine, najpopularniejszy i najbardziej gowniany idzie w trybie L3 ktory jest 540p bodajze.

Mozesz sprobowac Edge, ktory podobno wspomaga protokol PlayReady, idacy nawet do 4k nigdy nie sprawdzalem bo nie ogladam streamow na pc.

Do wyzszej jakosci streamow mozesz tez potrzebowac kodeka h265 (HEVC)

Odpalilem wlasnie na edge jakis film z prime i idziew hires, powiedzialbym nawet ze jakies uhd

post wyedytowany przez trumpf 2025-09-22 23:03:41
23.09.2025 09:21
sekret_mnicha
9
1
odpowiedz
sekret_mnicha
268
fsm

GRYOnline.plTeam

Disney+ streams at a maximum of 1080p Full HD on the Safari browser on Mac, while other browsers like Chrome, Edge, and Firefox are limited to 720p HD. 4K streaming is not available on any web browser but is instead found on dedicated Disney+ apps for devices like Apple Vision Pro.

Widzisz 720p, bo Disney oficjalnie nie wspiera lepszej jakości w przelgądarce.

23.09.2025 10:07
10
odpowiedz
Kuba_3
202
Generał

Niestety w przeglądarce na PC to tylko Netflix ma pełne 4K z HDR, cała reszta bardzo tnie jakość zapewne z obawy przed piractwem, osobiście mam Nvidia Shield i polecam, mimo wieku skalowanie AI z 1080p do 4K działa bardzo dobrze i obraz jest świetny.

Forum Forum Moje Hobby
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl