Witam.
Jak wyłączyć wymuszanie aktualizacji biosu ? Odinstalowałem program MyAsus, ale nie wiem czy to jest przez ten program. Ktoś miał podobnie?
dodam, że to nowy postawiony windows, ponieważ był w serwisie przez tą aktualizacje. Jak ktoś wie jak to wyłączyć z punktu systemu to będę wdzięczny za pomoc ;-)
Robisz reset i dalej pokazuje to okno?
Zobacz w menadżer zadań czy o nazwie np Asus update, jakiś taki proces jest uruchomiony.
I obok w zakładce Uruchamianie sprawdź czy takie coś można wyłączyć
Póki co - tak jak napisałem, działa. Nic nie wyskakuje po odinstalowaniu MyAsus, ale to się okaże.
Znalazłem coś takiego:
Press "WinKey+R" to open the "Run".
Type "msconfig", Then click OK.
Go to "startup" tab.
Open task manager.
Disable the "ASUS Live Update Application" and restart the Windows.
Edit: Póki co - tak jak napisałem, działa. Nic nie wyskakuje po odinstalowaniu MyAsus, ale to się okaże.
Czyli problem był już rozwiązany w pierwszym poście :)
Jeszcze jeden problem w skrócie:
Eksperci od laptopów, mam problem z laptopem siostrzeńca, mianowicie czasem przy włączeniu laptopa jest czarny ekran i wentylatory chodzą na maksa. Przy ponownym uruchomieniu laptop się załącza poprawnie, ktoś coś wie z czym jest problem? Laptop był w serwisie i zakutalizowali jedynie "Jakieś" sterowniki, ciężko się dogadać było co się stało. Laptop to asus tuf gaming f17
Zacząłbym od aktualizacji BIOS. Laptop był zalany w przeszłości, albo miał wymienianą baterię? Pracuje na oryginalnym zasilaczu?
Jak uruchamia się po ponownym uruchomieniu, to jest albo problem z biosem i najlepiej go aktualizować przy okazji czyszcząc region ME albo jest zimny lut np. pod mostkiem lub grafiką i tutaj pomoże serwis.