Wymiana Procesora
komp:
procesor: amd sempron 3000+ socket am2 1,6ghz
płyta główna:ecs ht2000 Geforce6100SM-M V1.0/1.0A
ram:3gb ddr2
karta graficzna:Radeon HD4770(parę dni temu wstawiona)
zasilacz:400w
a wiec chce wymienić procesor ponieważ ten ogranicza mi ramy i kartę graficzna(a na nowy komp będę musiał jeszcze trochę poczekać
na oku mam athlona64 x2 5600+ 2,9ghz brisbane tdp:65w i chciałem się spytać czy ten procesor nie będzie ograniczał karty graficznej i czy boxowe chłodzenie z semprona będzie działać na tym procku
Wstawiłbyś od razu 6000+ w tym przypadku nie ma się co bawić. Powiedz czego oczekujesz od komputera po wymianie procesora. Mam bardzo podobny sprzęt aktualnie, tylko właśnie Athlona 6k+ i nie jest to PC który nadaje się do grania w nowe gry (w wysokich rozdzielczościach i detalach).
Chłodzenie powinno być ok, w końcu standard AM2.
wiem ze crysis 3 mi napweno nie pójdzie :D sprzęt ma służyć do siedzenia na necie, obróbki grafiki ,gierek typu (wiedzmin2 , Assasin Creed 2/Revelation,Far Cry 2, Mafia 2,Two world ii, ogólnie gierek do 2010roku)
No to większość powinna działać płynnie, takiego Wiedźmina odpalisz niestety w najniższych możliwych detalach, pozostałe gry powinny działać całkiem żwawo.
jak mi się uda dorwać 6000+ to go wstawię:D bo narazie trzeba w coś grać :D a co do tych chłodzeń boxowych amd to do procesorów am2 to dodawał takie same, a radiatory tez takie same?