Witam tak jak w temacie co można by wymienić w moim komputerze. Oczywiście pytam tak z ciekawości na przyszłość bo na razie nie zamierzam nic wymieniać ze względu na wysokie ceny w tych czasach. Oto specyfikacja sprzętu :
Procesor Intel(R) Core(TM) i5-9600KF
Karta graficzna rtx2070
Płyta główna gigabyte z390UD
ram 16gb
Podaj dokładniejsze specyfikacje. :)
Jaki zasilacz czy dyski? Kto wie czy nie podpięte pod Bandita lub 10 letni HDD- nigdy nie wiadomo :)
A co w przyszłości da większą wydajność w lepszej cenie, to już zobaczymy w przyszłości- sytuacja światowa robi fikołki, w tym ceny oraz dostęp podzespołów :/
Ja nawet nie wiem jak będzie jutro, a co dopiero za tydzień czy miesiąc.
Dlatego nie da się konkretnie ocenić, bo to się może zmienić z dnia na dzień.
Dyski: samnsung ssd 970 EVO 500gb
Seagate BARRACUDA 1TB
a jeśli chodzi o zasilacz to nie pamiętam.
zasilacz: silentiumpc vero m3 600w
karta graficzna ROG STRIX RTX 2070 GAMING OC
Może odjechany szybki monitor, przejrzyj temat o szerokich monitorach.
2070 --> 3070ti
9600 --> 9700k
Póki co nie potrzebuje takiego monitora jak na razie wolę pozostać przy 16:9.Ceny takich monitorów są jak zauważyłem drogie.
No normalnie polecasz sprzęt 10/10... /s
-3070 Ti który nie wiadomo czy naprawdę istnieje a jak istnieje to nie mamy zielonego pojęcia na temat jego wydajności
-9700k - wymiana z 6c/6t na 8c/8t nie ma absolutnie żadnego sensu, te procesory odpadną w tym samym czasie, jedyny sensowny upgrade na tej platformie to 9900K/KF.
Płytę główną, procek i ram. Procesor Masz starej generacji i to jeszcze tylko 6 rdzeniówkę to ci mocno tą kartę ogranicza. Stosunkowo części do komputerów jak np. procki są w miarę tanie. Ja bym brał coś takiego i7-10700K, MSI MAG Z490 TOMAHAWK, HyperX 16GB (2x8GB) 3600MHz CL17 Fury Black i masz komputer na lata.