Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wymagania The sims3

05.03.2013 11:20
😜
1
edgard92
1
Junior

Wymagania The sims3

Hej! Może zadam głupie pytanie dla tych co się znają otóz posiadam netbooka:
Acer AOD 260
Intel Atom CPU N450
1.66GHz
RAM 1GB
System Win 7

Chcę sobie zagrać w The sims 3 z tym że odrzuca mnie wolna rozgrywka z powodu wymagań gry. Wiem, że ten netbook nie nadaje się ogólnie do grania. Niemniej jednak da się grać na najniższych detalach, jednak po jakimś czasie wolna gra staje się męcząca. Narazie nie stać mnie na lepszego laptopa. Czy jest jakaś możliwość, aby gra przyspieszyła?

20.07.2013 12:34
2
odpowiedz
zanonimizowany932939
2
Legionista

Jedziesz na krawędzi z minimalnymi wymaganiami gry, co więcej minimalne wymagania są wyższe od konfiguracji twojego netbooka. Jakiekolwiek tutaj działania przyspieszenia nie wiele wniosą o ile w ogóle by coś wniosły...

25.08.2013 16:30
3
odpowiedz
Jikan
120
Generał

Masz pięć opcji i najlepiej połączyć je ze sobą.
Po pierwsze możesz spróbować ściągnąć program game booster. Kiedy odpalasz przez niego grę on wyłącza wszystkie zbędne procesy w tle dodając małego kopa dla gry. Po wyłączeniu gry uruchamia je ponownie. Wady? Tylko jedna gra może się o parę sekund dłużej włączać i wyłączać.
Po drugie możesz zrobić defragmentację dysku co znacząco przyspieszy jego pracę.
Po trzecie możesz wyczyścić rejestr na przykład Cleanerem.
Po czwarte możesz rozkręcić lapka i go dokładnie wyczyścić z kurzu i innych taki rzeczy, to też usprawni jego pracę. Choć tu polecam by zrobić to ktoś kto ma minimum doświadczenia.
Po piąte nie musisz kupować nowego lapa. Sprawdź czy nie masz wolnych gniazd na ram, albo czy do twojej płyty głównej nie będzie pracował jakiś lepszy procek. To i tak na pewno będzie stara płyta więc i proc nie za drogi.
Pozdrawiam Jikan ;)

Forum: Wymagania The sims3