Witam mam nastepujacy problem
kupilem gre assasins creed 3 na pc moj komputer spełnia wymagania sprzętowe , lecz kiedy dochodze do pierwszego lepszego miasta gra tnie się tak że nie można grać , trochę jestem zawiedziony bo szkoda pieniędzy
pytanie dlaczego tak sie dzieje i czy jeżeli to wina slabego kompa to co lepiej wymienić karte graficzną czy procesor mój komputer to.
karta radeon hd 5850 twin frozen 1 gb
proc. intel core i 3 3.2
ram 8GB
zasilacz 700
win 7
prosze o wasze opinie z góry dziękuje
komputer masz dobry choć karta graficzna mogla być lepsza
wiec to na pewno nie jest wina osiągów podzespołów komputera
To nie kwestia sprzętu.
Pewnie masz zawalony system.
Masz zainstalowane najnowsze sterowniki do grafiki?
Najnowszy patch do gry?
sterowniki mam najnowsze dysk byl defragmentowany tydzień temu ,co dziennie czyszcze rejest i sprawdzam błędy ccleanerem ,więc nie wiem czego to przyczyna. Najnowszy medal of honor i call of duty działają bez problemu a ac3 to poprosty porażka. misja na statku mam 50 fps tylko wejde do miasta spada do 25 15
widze że ktos powiedział ze karta mogła by być lepsza , jaką byście polecili
spróbuj reinstalować grę i/lub ściągnąć jakiś najnowszy patch
kartę polecam Radeon HD7770
gra aktualizowała się po instalacji
spróbuję reinstalacji mam nadzieję że pomoże
BoBoASG --> Nie udzielaj się gościu, jeśli się nie znasz na temacie- HD7770 jest kartą znacznie słabszą niż HD5850.
Jeśli gra zwalnia, to należy przynajmniej popróbować z ustawieniami gry - nie grałem w tytuł wymieniony w pytaniu, ale istnieją podstawowe sposoby radzenia sobie ze zgłaszanym problemem (próbujemy po kolei po jednym, aby ustalić z czym karta graficzna nie daje sobie rady - porównujemy z pierwotnym ustawieniem):
1. zmniejszamy rozdzielczość np. z FullHD na 1366x768
2. zmniejszamy "jakość/szczegółowość grafiki" - różnie to się może w grze nazywać - chodzi o zmniejszenie liczby trójkątów, z których zbudowane są modele
3. zmniejszamy jakość tekstur
4. wyłączamy/zmniejszamy poziom antyaliasingu
5. często w grach jest opcja ograniczenia zasięgu wzroku (odległości horyzontu itp.) - zmniejszamy
6. często (np. w wiedźminie) jest możliwość zmniejszenia szczegółowości podłoża (trawki i krzaczki) oraz liczby drobnych zwierząt/elementów tła - takowych w mieście jest pewnie dużo
Popróbuj - Twoja karta nie jest jeszcze taka zła - wiele nowszych (np. wspomniany tu 7770) jest mniej wydajnych.
poziom graficzny był na najniższym poziomie jedynymi opcjami w grze sa textury wygladzenie rozdzielczosc i cienie których nie da sie wyłaczyć jedynie zmniejszyć ich jakość