Wygodne granie na klawiaturze w salonie
Hej. Czy macie jakieś sposoby na wygodne granie w salonie na klawiaturze i myszce? Sprzedałem PS5 PRO i inne moje konsole na rzecz PC, a w strzelanki wolałbym wrócić po latach do myszki. Mam niski stolik kawowy, ale to można dostać zwyrodnienia nadgarstków i skoliozy kręgosłupa. Na razie posiłkuję się płytą MDF na kolanach :D Szukałem czegoś takiego jak nadstawka do stolika kawowego na klawiaturę i myszkę żeby była wyżej, ale wszystko jest pod blatowe. Niby są stoliki pomocnicze co dołem wjeżdżają pod łóżko i u góry mamy blat pod kątem i wygodnie siedzimy na łóżku oparci, ale to zawsze dodatkowy mebel. Znacie może coś wygodniejszego od tego niżej?
Ja staram sie grac w gry fpp na monitorze przy biurku. No, ale tez musze przyznac szczerze, ze juz rzadko gram w takie gry bo mi sie juz dawno temu znudzily.Na tv i kanapie gram w gry na padzie. Dzieki Steam i konsolom duzo gier obsluguje pada, gdzie wczesniej nie bylo takiej mozliwosci. Tak ogralem Diablo 2 Remaster, Diablo 3. Kupilem Controler Companion na steam i dzieki nim ogralem takie stare RPG jak KOTOR i KOTOR II na padzie. Baldurs Gate 3 na padzie jest lepsze niz klaw+myszka. Kocham dualsense kontroler z ps5 z jego haptycznymi trigerami. Duzo gier obsluguje natywnie ten kontroler. Gry Ubisoftu, Kojimy. No i wbrew pozorom daje tyle do immersji, ze zawsze sprawdzam czy dana gra wspiera dualsense na pc. Te co nie obsluguja mozna zmusic za pomoca darmowej apki dualsensex, gdzie ludzie robia profile z efektami haptycznymi do gier, ktore tego nie obsluguja na pc. Tak ogralem 2 raz na pc Red Dead Redemption 2. Fantastycznie sie gra jak czujesz naciagniecie luku , bronie maja rozne czulosci spustu i wibracje. Dualsensex umozliwia tworzenie swoich profili. Ja mam swoj do Fallout 76 z ustawieniem do broni automatycznej.
TDLR,
Na klaw+myszce gram na monitorze.
Na tv staram sie uzywac pada.