Wycena Xboxa 360
Hej,
Jak w tytule - ostatnimi czasy mój Xbox 360 leży i się kurzy (Mam PS3 i nadrabiam zaległości na nim), więc uznałem, że pora się rozstać, ale że nigdy przedtem nie sprzedałem niczego to chciałem się dopytać o pomoc w wycenie zestawu który udało mi się skolekcjonować i czy opłaca się to sprzedać w jednej paczce, czy raczej osobno.
Przede wszystkim - Konsola Xbox 360, wersja Slim (Gloss) z dyskiem kupiona w 2012 roku. Nosi lekkie ślady używania (kto miał do czynienia z tą pieprzoną powłoką wie o co chodzi) - nigdy nie była serwisowana, nigdy się nie zepsuła i w sobotę grałem na niej w Mortal Kombat więc mogę potwierdzić, że nadal działa.
Do tego oczywiście zasilacz, kabel, który był w komplecie i czarny pad.
No i teraz reszta rzeczy:
Red Dead Redemption
Grand Theft Auto IV
Fallout 3
Fallout: New Vegas
Mortal Kombat
L.A. Noire
Batman: Arkham Assylum
Batman: Arkham City
Mirror's Edge
Brutal Legend
Dead Space
Dead Space II
Guitar Hero III: Legends of Rock
Resident Evil 5
Bioshock
Bioshock II
Halo 3
Hunted: The Demon's Forge
Dark Souls - Limited Edition
Gears of War
Gears of War II
Army of Two
Dragon's Age
Army of Two: 40th Day
Bulletstorm
Afro Samurai
Skyrim
Assassin's Creed
Assassin's Creed II
Assassin's Creed Revelations
Jadę z pamięci, więc na pewno zapomniałem o czymś...
90% Pozycji jest w stanie idealnym, bo sam kupiłem i dbałem jak o własne, ale 3-4 pozycje są kupione używane, i jakość dupy nie urywa, ale działają bez problemu i są zainstalowane na dysku, więc grać można bez najmniejszego problemu.
Na dysku mam także Alan Wake, Wiedźmin II, Fable III, Crysis II, Shadow Complex i Minecraft (chociaż nie wiem jak to jest w granie w gry na dysku bez konta na które było kupione), Osobno mogę dodać Forze Motosport i Halo 2 na pierwszego Xboxa oraz mam gitarkę z Guitar Hero Areosmith - widoczne ślady użytkowania, ale wciąż działa.
Zdjęcia i lepszy opis poszczególnych rzeczy dostępne na żądanie.
Dzięki za odpowiedź szeryfie :)
Pewnie tak zrobię, ale na chwilę obecną robie rozeznanie co i jak w cenie tego zestawu - ile się mogę spodziewać za zestaw konsola + pad a ile za zestaw konsola + pad + gry. Nie śpieszy mi się przesadnie, więc chciałem na spokojnie poznać najlepszą z opcji.
Nie ukrywam, że wiedzę mam słabą, więc co by nie wyjść na frajera, chciałem się najpierw wstępnie rozeznać.
Jestem na tym samym etapie co Ty, widać mam mniejszą cierpliwość po prostu :)
Mam właśnie identycznego Xboxa, który leży zakurzony od paru miesięcy. A że planuję zainwestować w PS4, przekalkulowałem sobie patrząc na kończące się aukcje na Allegro ile to może być warte, potem policzyłem osobno gry, zsumowałem i wyszła mi jakaś kosmiczna kwota, za którą nikt tego past-genowego zestawu nie kupi. Z drugiej strony warto byłoby oddzielnie sprzedać gry i konsolę, ale takiej samotnej nikt może nie chcieć, więc po prostu wystawiłem całość od 1zł BCM. Stąd też moja sugestia :)
Poobserwuj kończące się aukcje na Allegro, porównaj ze swoja ofertą. Generalnie na "kup teraz" nie sprzedaje się prawie nic, więc rozsądniejszą opcją jest właśnie licytacja.