Wycena Xboxa 360

Forum Xbox
Odpowiedz
03.12.2014 09:48
1
odpowiedz
zanonimizowany247738
106
Legend

Wycena Xboxa 360

Hej,

Jak w tytule - ostatnimi czasy mój Xbox 360 leży i się kurzy (Mam PS3 i nadrabiam zaległości na nim), więc uznałem, że pora się rozstać, ale że nigdy przedtem nie sprzedałem niczego to chciałem się dopytać o pomoc w wycenie zestawu który udało mi się skolekcjonować i czy opłaca się to sprzedać w jednej paczce, czy raczej osobno.

Przede wszystkim - Konsola Xbox 360, wersja Slim (Gloss) z dyskiem kupiona w 2012 roku. Nosi lekkie ślady używania (kto miał do czynienia z tą pieprzoną powłoką wie o co chodzi) - nigdy nie była serwisowana, nigdy się nie zepsuła i w sobotę grałem na niej w Mortal Kombat więc mogę potwierdzić, że nadal działa.

Do tego oczywiście zasilacz, kabel, który był w komplecie i czarny pad.

No i teraz reszta rzeczy:

Red Dead Redemption
Grand Theft Auto IV
Fallout 3
Fallout: New Vegas
Mortal Kombat
L.A. Noire
Batman: Arkham Assylum
Batman: Arkham City
Mirror's Edge
Brutal Legend
Dead Space
Dead Space II
Guitar Hero III: Legends of Rock
Resident Evil 5
Bioshock
Bioshock II
Halo 3
Hunted: The Demon's Forge
Dark Souls - Limited Edition
Gears of War
Gears of War II
Army of Two
Dragon's Age
Army of Two: 40th Day
Bulletstorm
Afro Samurai
Skyrim
Assassin's Creed
Assassin's Creed II
Assassin's Creed Revelations

Jadę z pamięci, więc na pewno zapomniałem o czymś...

90% Pozycji jest w stanie idealnym, bo sam kupiłem i dbałem jak o własne, ale 3-4 pozycje są kupione używane, i jakość dupy nie urywa, ale działają bez problemu i są zainstalowane na dysku, więc grać można bez najmniejszego problemu.

Na dysku mam także Alan Wake, Wiedźmin II, Fable III, Crysis II, Shadow Complex i Minecraft (chociaż nie wiem jak to jest w granie w gry na dysku bez konta na które było kupione), Osobno mogę dodać Forze Motosport i Halo 2 na pierwszego Xboxa oraz mam gitarkę z Guitar Hero Areosmith - widoczne ślady użytkowania, ale wciąż działa.

Zdjęcia i lepszy opis poszczególnych rzeczy dostępne na żądanie.

03.12.2014 12:16
jasonxxx
2
odpowiedz
jasonxxx
155
Szeryf

Allegro.pl BCM od 1zł na 7 dni i dostaniesz dokładnie tyle, ile jest to warte.

03.12.2014 12:38
3
odpowiedz
zanonimizowany247738
106
Legend

Dzięki za odpowiedź szeryfie :)

Pewnie tak zrobię, ale na chwilę obecną robie rozeznanie co i jak w cenie tego zestawu - ile się mogę spodziewać za zestaw konsola + pad a ile za zestaw konsola + pad + gry. Nie śpieszy mi się przesadnie, więc chciałem na spokojnie poznać najlepszą z opcji.

Nie ukrywam, że wiedzę mam słabą, więc co by nie wyjść na frajera, chciałem się najpierw wstępnie rozeznać.

03.12.2014 13:27
jasonxxx
4
odpowiedz
jasonxxx
155
Szeryf

Jestem na tym samym etapie co Ty, widać mam mniejszą cierpliwość po prostu :)
Mam właśnie identycznego Xboxa, który leży zakurzony od paru miesięcy. A że planuję zainwestować w PS4, przekalkulowałem sobie patrząc na kończące się aukcje na Allegro ile to może być warte, potem policzyłem osobno gry, zsumowałem i wyszła mi jakaś kosmiczna kwota, za którą nikt tego past-genowego zestawu nie kupi. Z drugiej strony warto byłoby oddzielnie sprzedać gry i konsolę, ale takiej samotnej nikt może nie chcieć, więc po prostu wystawiłem całość od 1zł BCM. Stąd też moja sugestia :)

Poobserwuj kończące się aukcje na Allegro, porównaj ze swoja ofertą. Generalnie na "kup teraz" nie sprzedaje się prawie nic, więc rozsądniejszą opcją jest właśnie licytacja.

Forum Forum Xbox
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl