Witam.
Dziś złożę zamówienie i chciałbym abyście doradzili mi w ewentualnych zmianach.
Komputer do Max 3400 zł
Mój zestaw:
Intel Core i5-3570 3.40GHz BOX
Asus GeForce GTX 670 2GB DDR5 PCI-E BOX
ASRock P67 PRO3
Kingston HyperX DDR3 2x4096MB 1600MHz CL9 Intel XMP X2 BOX
XFX Core 550W 80+ SLI PSU
SilentiumPC Brutus 410 Pure czarna
Co o tym sądzicie? Nie będe bawił się w podkręcanie dlatego wybrałem wersję Procesora bez K.
Ze starego kompa zostaje mi :
Dysk twardy Sata II Barracuda
Napęd optyczny
Karta dźwiękowa ASUS XONAR DG.
Monitor 22 iiyama.
PrzemoDZ nie ukrywam,że liczyłem na twoją odpowiedź i poradę w ostatecznym zakupie.Ale się zawiodłem na tym wątku ,,Składamy komputer''Fakt bardzo pomocne są polecane zestawy,ale jeśli chodzi o bardziej szczegółową poradę to jest problem...Inni przekonali mnie żebym kupił 2500k i w przyszłości sobie go podkręcę.
Co sądzisz o tym patrząc na mój zestaw?
Fajny zestaw - na pewno da Ci kupe radochy. Calosc trzyma sie kupy, szczegoly - kazdy ma swoich faworytow jezeli chodzi o marki - dla mnie ok.
Proc ok, zasilacz tez w porzadku, pamieci wystarczajco, grafika mocarna, dzwiek tez fajny. Czego tu chciec wiecej?
Faktycznie dysk nie za szybki - aczkolwiek szybkosc dysku ma trzecio lub czwatrorzedne znaczenie przy grach. Mnie osobiscie nie zalezy czy system podnosi sie 20 czy 40 sekund. Na przebieg samej rozgrywki rowniez nie ma zbytniego znaczenia.
Z drugiej srony wymienilbym dysk twardy tylko po to by nie stawiac nowego systemu na nowym kompie na paroletnim dysku ktory swoje juz przeszedl i nie wiadomo ile jeszcze pociagnie bez bad sectorow.
SSD W grach ma tylko takie znaczenie,że loadingi są szybsze...Dziękuje,ale wolę poczekać te kilka sekund aż gra się załaduje niż dać 600 zł za dysk SSD.
Ps.Nigdy nie kręciłem i na razie tego nie będę robił...na początku chciałem wziąć 3570,ale Koledzy z innego forum namówili mnie na procek z odblokowanym mnożnikiem bo w przyszłości może zachcieć mi się go podkręcić.Jak nie samemu to z czyjąś pomocą...Teraz nie wiem co mam wybrać.Na starcie bez podkręcania i5 2500 k czy i5 3570k.Po dwóch latach może wezmę się za podkręcanie...Co mam zrobić?
RossoNero, gry grami, ale kultura pracy Windows, instalowanie, kopiowanie i działanie każdego innego softu robi wielką różnicę. Warto wziąć jakiś mały SSD pod OS tylko.
Na pewno nie bierz proca ktory bedziesz podkrecal za 2 lata - w komputerach to przepasc technologiczna. Proca kupuje sie na tu i teraz. Ewentualnie warto zastanowic sie nad kupnem jakiegos lepszego radiatora do proca - bo kitowe sa do .... kitu.
ja kupilem cos takiego
http://allegro.pl/chlodzenie-zalman-performa-cnps5x-wydajne-okazja-i2797258166.html
i jestem zachwycony.
bkurt [9]- kwestia oczekiwan - wg mnie nie warto.