Witam wszystkich użytkowników serwisu gry-online!
Jak w temacie wątku -> szukam słuchawek do 150zł, rzecz jasna przeznaczonych do grania i słuchania muzyki z mikrofonem lub bez. W tej drugiej sytuacji po prostu dokupuję Zalman Zm-Mic1, ponieważ mikrofon będzie mi potrzebny do nagrywania filmików z myślą o serwisie YouTube (jeśli ktoś ma jakieś uwagi do tego mikrofonu prosiłbym je dodać). Słuchawki powinny mieć dobrą/bardzo dobrą jakość dźwięku i solidne wykonanie, które starczałoby na 2-3 lata użytkowania. Odrzucam automatycznie słuchawki z jakimś cienkim niczym szpilka kablem, ponieważ ten od Fatal1ty po prostu mi pękł, przez co nie mogę z nich obecnie korzystać.
Moje oczy natknęły się już na takie modele jak Platronics GameCom 367 i Platronics GameCom 380, jednak krążą opinie, że jedno z ich ramion (najczęściej te z mikrofonem) po prostu pęka, a o jakiejkolwiek gwarancji można zapomnieć. Czy to prawda? Czy nadal warto je nabyć?
Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję.
Właśnie a jak te KOSSy UR40? Mój kolega je ma tylko mówił, że kabel jest cienki, aczkolwiek gumowy. Opłacają się ogólnie?
http://www.ceneo.pl/12184388 ale warto dołożyć do wersji 777. Niezłe mogą też być te: http://www.ceneo.pl/1760472
zmudix jak już napisałem widziałem te Platronicsy i większość ma problem właśnie z pękaniem tego pałąka po roku użytkowania, a to wynika z bardzo słabej jakości materiału. Przeczytałem więcej komentarzy i zdarza się to 80% przypadków.
Ja kupiłem za 100zł rok temu SENNHEISER HD 202 , zagłuszają otoczenie , dobra jakość dźwięku , długi zwijany kabel , ogólnie dużo osób je nawet chwali .
Superlux HD 681 + Zalman ZM-MIC1
ew. Senki HD 201 + Zalman ZM-MIC1
ja mam sennheisery hd 202 polecam ci nie do zdarcia aczkolwiek troszke droższe też polecam hd 205
Słuchawki za 150 zł i +10 do skilla (a 80-90 % używa zapewne integrownych kart muzycznych).
A co powiecie na dołożenie parunastu złotych i zakup Creative Aurvana Live?
Bardzo dobre słuchawki, ale na integrze nie wykorzystasz całego ich potencjału.
Jednak najwyraźniej zdecyduję się na Creative Aurvana Live ze względu na bardzo dobrą izolację otoczenia, wychwalany dźwięk (rocka za bardzo nie słucham, a to właśnie piosenki z tego gatunku brzmią najgorzej i jest to jedyna wada tych słuchawek jeśli chodzi o muzykę), wyglądają ładnie i kabel też nie jest jakiś przesadnie lewy. Łatwo również o jego wymianę, także o to się nie boję.
Z góry dziękuję wszystkim, którzy udzielili się w wątku i w mniejszym lub większym stopniu pomogli. Przejrzałem większą gamę słuchawek i miałem po prostu szerszy pogląd na produkty w tej kategorii cenowej.
Posiadam CALe i mogę szczerze polecić ten produkt.