Wybór laptopa w cenie 3000-4000zl

Forum Komputery
Odpowiedz
29.08.2013 18:59
1
odpowiedz
zanonimizowany380842
107
Legend

Wybór laptopa w cenie 3000-4000zl

Zamierzam kupić sobie porządnego laptopa, który przydałby mi się do pracy zdalnej, internetu i do gier strategicznych typu Cywilizacja, Endless Space czy Total War.

Zamierzam 80% czasu użytkowania podłączyć do niego zewnętrzny monitor DELL 24 calowy FULL HD i myszke i klawiaturę. Myślę o modelach DELL lub ewentualnie Lenovo. Procesor może być i5 lub i7 a wielkość w sumie nie ma znaczenia 15 lub 17 calowy.

http://www.dell.com/pl/p/inspiron-17r-se-7720/pd?oc=cn17s17&model_id=inspiron-17r-se-7720 - Obecnie najbardziej podoba mi się ten model jest za 3900 w sklepach..

Niestety nie wiem czy da on radę jeśli bedę chciał grać w gry RPG / MMO lub ja k wyżej wspomniałem gry strategiczne (używam gry ze Steam). Zwłaszcza gdy go podłączę do Dell 24 Full HD.. Sama matryca lapka też jest Full HD ale wiadomo na zewnętrznym Dellu więcej widać.

Co byście polecili w tej cenie? 650M chyba mi starczy.. Znajomy proponuje mi Lenovo y580 z 660gtx ale jakos nie jestem do nieg oprzekonany.

Czy są w tej cenie DELL z lepszą grafiką niż 650M ?

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl