Witam,
szukam karty graficznej do około 1000 zł. Myślę nad Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER MINI ITX OC 6GB GDDR6 ale przychodzę tutaj z zapytaniem czy karta z jednym wiatrakiem nada się do gier, czy może będzie się mocno grzać? Może lepiej trochę dopłacić i wybrać Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6? Może tańszy model od KFA2 GeForce GTX 1660 SUPER 1-Click OC 6GB GDDR6 będzie dobry? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Tamta karta ma dopis "mini itx" zgaduję że jest do tych małych komputerków w kostke co zajmują trochę więcej miejsca niż ps4 kojarzysz?
Może mieć niższe zegary i ogólnie być słabsza od takiej pełnowymiarowej zwykłej karty.
Moim zdaniem lepiej dopłacić
A co myślisz o MSI Radeon RX 570 ARMOR OC 8GB GDDR5? Jest dużo tańsza, a ogólnie to mi zależy na graniu w Wieśka 3, ETS'a 2, Skyrima itp. w 60 klatkach. Karta będzie współpracować z AMD Ryzen 5 1600 AF.
Jak dla mnie bardzo dobra karta
Nie wypowiem się za bardzo bo zwyczajnie wolę NVidie
Ale mój znajomy ma 560 chyba czy też 70 i gra w wieśka na ultra bez nvidia hairworks i ma średnio 58 klatek
Edit: ma 570 4gb
Mówił że ok. 70
Syntetycznie powyżej 76 nie wchodzi też mówił
A trzeba też spojrzeć że on jej używa do grania tylko i żyłuje ją bo wiesiek na ultra
Ma ją od chyba 2 czy 3 lat
Ale jak ktoś niżej napisał ta 1660super jest lepsza od tej 570
Nie wiem po ile znalazłeś jedno a po ile drugie więc nie powiem Ci czy lepiej dopłacić do 1660s
za 1160 zł brałbym osobiście Gigabyte 1660 SUPER OC 6GB , troche wyższy zegar rdzenia i z pewnością lepsze chłodzenie
A co myślisz o MSI Radeon RX 570 ARMOR OC 8GB GDDR5? Jest dużo tańsza, a ogólnie to mi zależy na graniu w Wieśka 3, ETS'a 2, Skyrima itp. w 60 klatkach. Karta będzie współpracować z AMD Ryzen 5 1600 AF.
Wiesiek jest wymagający. Te karty dzieli przepaść. Nawet RX 590 zostaje w tyle.
Jeśli chcesz grać na wysokich komfortowo to 1660s
https://pclab.pl/art82252-13.html
Ale do innych gier nadawał by się ten RX 570? WIeśka na PS4 przechodziłem więc aż tak bardzo mi nie zależy, żeby go na wysokich przechodzić, ale głównie tak jak podałem chciałbym w Skyrima pograć, i może jeszcze w Wieśka 2.
Skyrim i wiesiek 2 chodzi na mojej 1050 ti która jest jakieś 200% słabsza od tego rx570 więc
Spokojnie
Znajomy chce ją zmienić do końca roku więc w nowsze gry też pograsz ale raczej będziesz musiał obniżyć suwak na średnie/wysokie czy same średnie