Wspomnienia młodości,cofanie do nostalgii i przeszłości jak oceniacie?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
31.01.2026 23:08
1
odpowiedz
Aniol543
66
Konsul

Wspomnienia młodości,cofanie do nostalgii i przeszłości jak oceniacie?

Witam ludzi na grupie chciałbym zacząć temat dla nie których będą go super wspominać ale może też są tacy co wolą nie wracać do tamtych lat bo ostatnio widzę że dużo ludzi wraca do tzw nostalgii i lat 90,2000 oraz wspominają szkoły cały okres i przyjaciół itp.Droga grupo jak ogólnie wspominacie tamte lata czy jakbyście mogli cofnąć się o jeden dzień to do jakiego momentu lub jakiego okresu?Zuważyłem też że są ludzie co zaczynają wspominać swoją studniówkę i jestem ciekaw osób czy utrzymujecie z kimś kontakt czy po prostu wszystko poszło w swoją stronę i może było tak że się mijaliście się na ulicy i się nie poznaliście lub udawała druga strona że was nie poznaje.Dodajmy również czasy szkolne jak ogólnie je wspominacie czy też kogoś znacie czy utrzymujecie kontakt czy poszło wszystko w diabły?No i najważniejsza rzecz przyjaciele,przyjaciółki czy macie kogoś takie z tamtych lat lub ewentualnie obecnych czasów i czy zdarza wam się tak wspominać takie osoby dobrze czy źle również tzw kolegów,koleżnki?Wiadomo jak wracać w przeszłość to już wracać z tupetem jak wspominacie filmy,seriale tamtych lat czy były lepsze i miały to coś w sobie czy są lepsze obecne :)
Zapraszam do dyskusji.

31.01.2026 23:44
Viti
📄
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Viti
287
Dziadek Pterodaktyl

Witam ludzi na grupie.
Chciałbym zacząć temat, niektórzy będą go super wspominać ale może też są tacy co wolą nie wracać do tamtych lat. Ostatnio widzę, że dużo ludzi wraca do tzw. nostalgii i lat 90, 2000 oraz wspominają cały okres szkoły, przyjaciół itp.
Droga grupo, jak ogólnie wspominacie tamte lata? Czy jakbyście mogli cofnąć się w tamte dni, to do jakiego momentu lub jakiego okresu? Zauważyłem też, że są ludzie którzy zaczynają wspominać swoją studniówkę i jestem ciekaw. Czy utrzymujecie z kimś kontakt, czy po prostu wszyscy poszli w swoją stronę? Może było tak, że się mijaliście na ulicy i się nie poznawaliście lub druga strona udawała, że was nie poznaje.
Dodajmy również czasy szkolne, jak ogólnie je wspominacie? Czy też kogoś pamiętacie, czy utrzymujecie kontakt, czy poszło wszystko w diabły? No i najważniejsza rzecz przyjaciele, przyjaciółki. Czy macie kogoś takiego z tamtych lat lub ewentualnie obecnych czasów i czy zdarza wam się wspominać te osoby dobrze lub źle, również tzw. kolegów, koleżanki? Wiadomo jak wracać w przeszłość to już wracać z tupetem. Jak wspominacie filmy, seriale z tamtych lat? Czy były lepsze i miały to coś w sobie, czy są lepsze obecne? :)
Zapraszam do dyskusji.

post wyedytowany przez Viti 2026-01-31 23:44:50
31.01.2026 23:54
claudespeed18
2.1
1
claudespeed18
222
Call me Snake

Via Tenor

Poprawę wypocin autora oceniam na 5+ w skali szkolnej(1-6)
Brawo dla nauczyciela Viti.
----------------------
Podpisał i zatwierdził
Dyrektor Claude

01.02.2026 00:01
Viti
😊
2.2
1
Viti
287
Dziadek Pterodaktyl

Dostać od Jsona taką ocenę, to już wyróżnienie. Dziękuję. :D

01.02.2026 02:03
ojtamojtam
3
odpowiedz
ojtamojtam
5
Chorąży

Lata 90 to nie była bajka, to byla walka o przezycie

01.02.2026 02:14
4
odpowiedz
Racja
9
Konsul

Było, często dobrze że minęło. Ciesz się życiem teraz.

01.02.2026 02:36
mohenjodaro
5
1
odpowiedz
mohenjodaro
128
285 właściwy ranking

Ej, a macie tak, że macie sentyment sezonowy? Że w danym roku/kwartale jakoś szczególnie dobrze wspominacie dany okres z przeszłości, choć normalnie nie myślicie o nim za często. A w czasie takie sezonu wydaje się Wam, że to był niesamowicie magiczny i fundamentalny okres w Waszym życiu?

Np., żeby trochę lepiej zobrazować, co mam na myśli: lato 2006 było całkiem przyjemne, jasne, ale nie poświęcam mu wiele uwagi. Ale był taki czas w 2023 roku, że dosłownie cały czas wracałem do niego wspomnieniami, do muzyki, której wtedy słuchałem, do gier, w które grałem, jakieś tam zdjęcia przeglądałem itd.

Teraz na przykład mam jakiś niesamowity sentyment do zimy 2003 roku, która przez ostatnie lata wydawała mi się turbo słabym i nieciekawym okresem w moim życiu (środek gimnazjum itd.), a teraz mam jakieś flashbacki z małyszomanii, zagrywania się w Broken Sword, wyjazdów na narty itd.

Wiem, że ten sentyment za pół roku zniknie, wrócę do celebrowania wiosny 2011 czy coś, ale teraz dosłownie wydaje mi się, że zima 2003 to był wspaniały czas.

Na ile mogłem, na tyle wyjaśniłem, dajcie znać czy też macie takie sezonowe sentymenty ;)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl