Wskaźnik poziomu benzyny PuntoS

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
18.10.2013 16:21
Bartesso94
1
odpowiedz
Bartesso94
60
Generał

Wskaźnik poziomu benzyny PuntoS

Na wstępie zaznacze, że nie jest to żaden poważny problem, lecz w moim przypadku dosyć irytujący. Otóż w moim samochodzie wskaźnik benzyny nie znajduje się zawsze w miejscu, tylko podczas zwalniania, przyspieszania i skręcania lawiruje spadając do rezerwy, żeby po chwili wrócić na miejsce. Jest to denerwujace bo nie zawsze mam pewność ile mam jeszcze tej benzyny. Z czym jest problem i jak temu zaradzić?

18.10.2013 16:26
wysiak
2
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Sprawdzaj poziom benzyny na rownej drodze, albo po zaparkowaniu na plaskim.

18.10.2013 16:42
grish_em_all
3
odpowiedz
grish_em_all
258
Grish

Kwestia umiejscowienia pływaka. U mnie w Golfie jak podjeżdżam pod górę to wskazanie spada, jak z góry zjeżdżam to się podnosi. Tak jak wysiak mówi, patrz na to co pokazuje jak stoisz/jedziesz po płaskim, będziesz miał właściwy wynik.

18.10.2013 17:00
4
odpowiedz
Kharman
168

Tankuj do pełna... problem zniknie na kilkaset kilometrów

18.10.2013 17:17
jasonxxx
5
odpowiedz
jasonxxx
155
Szeryf

Wskaźnik nie powinien być aż tak czuły jak opisuje to autor. Nie jest normalne, że na zakrętach wskazanie spada do rezerwy. Może coś z pływakiem jest nie tak, trzeba by jednak do serwisu podjechać.

18.10.2013 18:10
👍
6
odpowiedz
Zax_Na_Max
116
Bo Emeryt Znał Karate

Nie powiedział jaki jest "normalny" poziom. Więc nie można określić czułości :P

U mnie w Peugeot 307 S16 potrafił zjechać z 1/4 baku do rezerwy ale przy ostrzejszej jeździe. Z kolei jak jeździłem powolutku to pokazywał więcej niż rzeczywiście jest.

Także zawsze po uruchomieniu stacyjki kontrolowałem ile jest w rzeczywistości i tak sobie jeździłem. Takie wskaźniki są wkurzające ale nigdy nie oszukują na tyle, żeby zabrakło benzyny nagle.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl