Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: WP: Wojna na północy - pytanie o ekwipunek

11.01.2014 00:42
1
zanonimizowany453591
62
Senator

WP: Wojna na północy - pytanie o ekwipunek

Gram w singlu w tę grę, doszedłem do Rivendell i dopiero teraz odkryłem opcję, że da się dawać przedmioty towarzyszom. Pytanie brzmi: czy grając z komputerem ma to sens (czyli czy komputer będzie im zmieniał sprzęt na lepszy)? Czy sprzedawać po prostu?

Drugie pytanie. Czy da się wyjmować kamienie użyte w itemach?

11.01.2014 00:45
marszym
2
odpowiedz
marszym
98
Let The Sky Fall

1. Tak
2. Nie

Jak dasz towarzyszom coś lepszego niż mają, to wymienią. Minus jest jednak taki, że nie ma możliwości podglądu ich obecnego ekwipunku.

Nie ma możliwości odzysku kamieni. Ja bynajmniej nie odkryłem.

11.01.2014 01:42
3
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

No to właśnie bez sensu, że nie da się podejrzeć ich ekwipunku, bo skąd mam wiedzieć czego obecnie używają? Poza tym oni chyba jednak muszą się jakoś skalować do przeciwników, bo od początku gry nic im nie dawałem, a mimo to cały czas dają radę całkiem dobrze.

Na jakimś innym forum przeczytałem, że AI nie zmienia przedmiotów i jak się coś da kompowi to przedmiot przepada. Więc sam już nie wiem. Chyba będę sprzedawał wszystko co mi niepotrzebne i za zarobioną kasę dopakuję własną postać :P

11.01.2014 02:54
4
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

Dobra, wyczytałem, że ta opcja jest wyłącznie do multiplayera. Komputer sam rozwija swoje postacie (czyli chyba po prostu się skalują do przeciwników) i jak się im coś przekaże to przedmiot nieodwracalnie znika.

Forum: WP: Wojna na północy - pytanie o ekwipunek