Witam,
gram sobie w wyżej wymienioną grę. No i mam już prawie 120 000 i chciałem zainwestować w 2 nowe czołgi lekkie, ale nie wiem jak je wybadać żebym mol je następnie kupić. Najlepiej będzie jak ktoś odpisze na moje GG ponieważ wtedy będzie mi łatwej to wszystko wyjaśnić.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam! Marcin.
Moje GG 37773824
Narmo ---> za przeproszeniem, ale gówno mi ten link daje bo nie mam tam tego co ja chce wiedzieć.
Nie zrozumiałeś.
Raczej chodziło o to, żebyś zapytał tam, czyli kliknij w ten link, który podał Narmo, zjedz na sam dół i kliknij "odpowiedz". Po co zaśmiecać forum tematami skoro jest jeden główny wątek, która scala wszystkie zagadnienia dotyczące tej gry, co więcej tam dostaniesz szybciej odpowiedź.
Bo to jest tak. Aby badać nowe czołgi trzeba mieć dosyć dożo tych złotych gwiazdek. To po co do kur... są te srebrne jak i tak nie mogę ich na nic przeznaczyć ani nie da rady ich zamienić na te złote gwiazdki?
Bo może po zebraniu odpowiedniej liczby tych srebrnych zamieniają się w złote? Tak jak w grac MMO, masz np. 100 srebrnych to zamienia Ci się w 1 złota. Lub po prostu srebrne gwiazdki są do badania gorszych czołgów tzn. tych początkowych. Kolejne czołgi do odblokowania wymagają już złotych gwiazdek. Trzecia opcja jest taka, że aby mieć ten czołg musisz kupić te gwiazdki smsem czy jakoś tak. Dawno grałem więc nie pamiętam.
Złote gwiazdki to wolne XP które możesz przeznaczyć na rozwój dowolnnego czołgu, srebrne to XP na danym czołgu które możesz wrzucić w rozwój wyłącznie tego pojazdu. Jak jeździsz ruskim a nagle ci się zamarzy wyższy tier niemiecki to możesz go wynaleźć wyłącznie rozwijając dzrzewko niemieckie czy to zrobisz grindując czy wywalając wolne XP nie ma znaczenia, musisz odkryć podzespoły poprzedniego pojazdu prowadzące do odkrycia nowego.
Za każdy mecz dostajesz doświadczenie i kredyty. 5% z doświadczenia idzie na wolne doświadczenie, które możesz inwestować w jakim chcesz czołgu, a reszta zostaje na czołgu którym je zdobyłeś.
Dla przykładu masz czołg KV(w polskiej wersji KW) i chcesz kupić KV-3(KW-3), więc musisz uzbierać odpowiednią ilość doświadczenia w KV(KW) które sumuje się z wolnym doświadczeniem, czyli np. jak KV-3 kosztuje założmy 21000 doświadczenia, a ty masz 4000 wolnego doświadczenia to na KV musisz uzbierać tylko 17000 doświadczenia. No i oczywiście jeszcze musisz mieć wystarczająco kredytów.
W sklepie można też kupić czołgi premium za złoto, a złoto można kupić za PLN, albo zdobyć w klanie za prowincje.