Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Wolność słowa i wypowiedzi a prywatne fora

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
13.08.2026 09:01
Łosiu
😎
1
9
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

Wolność słowa i wypowiedzi a prywatne fora

Zawsze mnie triggerują hasełka w stylu cenzura i wolność słowa w naszym grajdołku, zwłaszcza jak ktoś wyjeżdża z homofobią czy rasizmem, więc dziś wątek na douczenie, co to jest ta wolność słowa i czego dotyczy.

A więc....

Wolność słowa jako prawo konstytucyjne i człowieka chroni przede wszystkim przed ingerencją państwa, a nie przed decyzjami prywatnych podmiotów. Gdy prywatne forum usuwa post albo banuje użytkownika, co do zasady nie narusza wolności słowa w sensie prawnym.

Jak to wygląda w praktyce:

Perspektywa konstytucyjna. Art. 54 Konstytucji RP zakazuje cenzury prewencyjnej i ingerencji władz publicznych w wypowiedź. Prywatny właściciel forum nie jest adresatem tego zakazu — on sam korzysta ze swoich praw: swobody działalności gospodarczej, prawa własności i własnej wolności wypowiedzi (w tym prawa do decydowania, jakie treści firmuje swoją platformą). Moderacja to w tym ujęciu trochę jak prawo gospodarza domu: możesz mówić, co chcesz, ale nie masz roszczenia, by mówić to w czyimś salonie.

Podstawą jest umowa (regulamin). Platforma musi się trzymać własnych zasad — arbitralny ban sprzeczny z regulaminem może być naruszeniem umowy, a klauzule dające właścicielowi całkowitą dowolność bywają uznawane za abuzywne wobec konsumentów.

I to w sumie tyla. A dla tych co chcą poczytać artykuły naukowe i publikacje prawnicze:

„Ograniczanie czy obrona wolności słowa? Rozważania na temat koncepcji regulacji dotyczącej działalności mediów społecznościowych" - „Przegląd Sejmowy" 3(170)/2022; - https://cejsh.icm.edu.pl/cejsh/element/bwmeta1.element.desklight-208ddd02-00a9-421d-9720-2885de052a40?q=bwmeta1.element.desklight-b44f6af2-2407-4f5d-bf57-29ef5e7c8a75;4&qt=CHILDREN-STATELESS

„Fact-checking a wolność słowa" — „Radca Prawny. Zeszyty Naukowe"; oznaczanie i usuwanie treści przez platformy na tle art. 54 Konstytucji i art. 10 EKPC. - https://kwartalnikradcaprawny.kirp.pl/2022/05/20/fact-checking-a-wolnosc-slowa/

„Prawo do anonimowej wypowiedzi a prywatna cenzura internetu w Polsce" - https://sip.lex.pl/komentarze-i-publikacje/czasopisma/prawo-do-anonimowej-wypowiedzi-a-prywatna-cenzura-internetu-w-151144660

post wyedytowany przez Łosiu 2026-08-13 11:04:37
13.08.2026 13:30
1.1
odpowiedz
Jerry_D
86
Senator

Łosiu "Podstawą jest umowa (regulamin). Platforma musi się trzymać własnych zasad"
Aha. I dlatego jak raz spiąłem się z innym użytkownikiem, to poleciały nie tylko moje komentarze z dyskusji z tą osobą (wg. mnie z powodów skandalicznie naciąganych, ale niech już będzie, mogę to przeboleć), ale też mój osobny komentarz w tym samym wątyku absolutnie niezwiązany z tamtą spinką, ani do tego użytkownika, ani o tym użytkowniku, na temat i zgodny z regulaminem. Co oznaczało ni mniej ni więcej, tylko nietrzymanie się waszych własnych zasad, że mityczni "mecenasi" nie istnieją lub pieprzą androny, a w najlepszym razie zwykłą niekompetencję, gdy osoba klikająca "usuń" ma gdzieś, w co klika. Tak czy inaczej źle to o was świadczy. To było z waszej strony czyste świństwo i skurwysyństwo.

Miałem do tego tematu nie wracać, ale skoro sam postanowiłeś wyjechać z platformą muszącą trzymać się własnego regulaminu...

13.08.2026 14:46
Łosiu
1.2
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

Jerry_D Nie pamiętam już szczegółów tej sytuacji ani jej uczestników, ale przepraszam, jeśli była ona dla Ciebie tak ważna.

Odnosząc się do kasowania postów: czasami usuwamy całą toksyczną dyskusję, aby zapobiec dalszym eskalacjom i konfliktom. Szczegółowe analizowanie, kto w jakim stopniu naruszył regulamin, bywa w niektórych sytuacjach nieefektywne i bezcelowe.

13.08.2026 15:31
1.3
odpowiedz
Jerry_D
86
Senator

Łosiu Tak, ja to rozumiem z usuwaniem całej toksycznej dyskusji. Jak piszę, nie mam żalu o to, że poleciała ta konkretna dyskusja, bo na waszym miejscu też bym się nie bawił w rozstrzyganie, kto co powiedział, i kto był winien, tym bardziej jak gość zaczął spamować w wątku paragrafami i "wezwaniami przedsądowymi" prosto z chatGPT, więc najlepiej było usunąć wszystko jak leci i nie ryzykować, że jeszcze was w jakieś pozwy wciągnie. Zresztąkładam samokrytykę, że niepotrzebnie odpowiedziałem mu wtedy tym samym uszczypliwym tonem, którego on używał i wdałem się w dyskusję z, jak się okazało, pieniaczem.

Tylko w tym samym temacie odpowiedziałem komuś innemu (bodajże pisałem o tym, że Android i Custom OS-y mają otwarty kod źródłowy, więc łatwo je audytować, co robią), nie odnosząc się ani do osoby, z która miałem spinkę, ani nie wypowiadając się na jej temat. Więc to wyszło trochę tak, jakby dwóch pijaczków poszarpało się obok przystanku tramwajowego, przyszedł policjant, strzelił pałą jednego i drugiego, ale też trzasnął pałą po plecach chłopa, który sobie na przystanku spokojnie z kimś rozmawiał tylko dlatego, że ten stał blisko bójki i miał kurtkę w takim samym kolorze co jeden z pijaczków.

Dobra. Jak już sobie wyjaśniliśmy sprawę z obu punktów widzenia, postaram się do tematu nie wracać.

13.08.2026 19:12
Kwisatz_Haderach
15
7
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
29
GIT GUD or die trying

Ja tam lubie sie poklocic czasem i to widac, ale jedno mnie wkurza.
Jak widze jakis swiezy temat albo gre, albo cos co dostalo juz taka przypinke i po raz kolejny te same nicki, plus kilka-kilkanascie zerowek pierdoli o "woke", szkaluje aktorow albo devsow... zabijajac jakakolwiek sensowna dyskusje w zarodku to...
No to nic nie robie, ale mogloby to byc usuwane z automatu jako niemerytoryczne czy cos. Nie wiem jak albo mogloby byc. ;P
I w dupie mialbym jakas (hipotetyczna czy nie... ale masz ofc racje bo ta konstytucyjna dotyczy interakcji obywatel - panstwo) wolnosc slowa.

Ilez mozna.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-08-13 19:14:40
13.08.2026 09:06
tomazzi
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
tomazzi
41
Generał

Czyli właściciel może decydować jakie treści są mile widziane a jakie nie? Patrząc na porównanie do gospodarza domu - czy np.: właściciel sklepu, jak gospodarz domu, może decydować jacy klienci są mile widziani a jacy nie?

13.08.2026 09:14
Łosiu
2.1
4
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

tomazzi W chodząc na dane forum akceptujesz regulamin. Twoja wola.

13.08.2026 09:15
grish_em_all
2.2
odpowiedz
grish_em_all
267
Grish
MAX

tomazzi Są miejsca na świecie gdzie tak to właśnie działa, na przykładzie sklepów w USA: właściciel, kierownik, menedżer, jak zwał tak zwał - ma prawo do wyproszenia klienta ze swojej nieruchomości (mówią na to trespass jeżeli się nie mylę), a gdy taki delikwent się nie podporządkuje, wzywana jest policja i można trafić nawet do aresztu. Tłumaczenie jest mniej więcej "to jego własność i on decyduje kto ma wstęp a kto nie".

A co do samej wolności słowa, to czasami mam wrażenie że niektórzy pod tym pojęciem rozumieją, że mogą powiedzieć absolutnie wszystko co im się podoba i nikt nie może im tego zabronić. No ale jest chyba dość istotna różnica między wyrażeniem własnego zdania, do którego każdy ma oczywiście prawo, a np. rzucaniem wszelkiego rodzaju obelgami w rozmówców, a potem "hurr durr cenzura!!! komuchy chcą mi odebrać moje prawa!!!"

13.08.2026 09:16
Mutant z Krainy OZ
2.3
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

tomazzi Wlasciciel sklepu moze segregowac klientow wedle woli, to jego teren i moze sobie nie zyczyc obsługi pijanych czy brudnych, awanturujacych sie czy innych, jezeli jest rasista czy ksenofobem to nie obsluzy murzyna czy ukrainca. Teraz norma sa restauracje, gdzie z dzieckiem nie wejdziesz i jakos swietnie prosperuja, nie maja problemow prawnych.

13.08.2026 09:16
Wujek Face S.
3
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Wujek Face S.
61
Gęstochowianin

PANIE ŁOSIU NIEEEEEEEE....!

A tak już kompletnie serio, po co ci ten wątek Łosiu? Ani to tobie nie potrzebne, ani nikomu to nie zrobi różnicy. Tylko wkładasz kij w mrowisko. Znowu.

13.08.2026 09:17
Łosiu
3.1
4
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

Wujek Face S. Edukacja nigdy nie zaszkodzi. Trzymajmy się faktów i merytoryki, a wszystko będzie dobrze.

13.08.2026 09:22
Racja
4
odpowiedz
6 odpowiedzi
Racja
17
Generał

Ban i nowe konto było dla mnie zawsze formą zabawy. Najlepiej bawiłem się na markolf.pl

13.08.2026 09:41
Mutant z Krainy OZ
4.1
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

Racja Jaka tam miales ksywe?

13.08.2026 09:54
Racja
4.2
odpowiedz
Racja
17
Generał

Mutant z Krainy OZ dziad5😎

13.08.2026 09:57
Mutant z Krainy OZ
4.3
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

Racja Nie kojarze, ale to dawno bylo, moglem zapomniec.

13.08.2026 10:01
Racja
4.4
odpowiedz
Racja
17
Generał

Mutant z Krainy OZ Ja tam chyba konto założyłem w 2006 i spokojnie z głowy wymienię Serafina, układankę, serek pleśniowy, Filippo, xyz, Klopsa, Jonesa, globusa ♥️

13.08.2026 10:13
Mutant z Krainy OZ
4.5
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

Racja Ja mam slaby leb do ksywek, pamietam tadziqa i jego kuzyna DamianaR (chociaz nie jestem pewny czy taka ksywke mial na markolfie). Acheronusa, devila? Xelloss tez mi cos świta. W 2006 jeszcze bylem tam aktywny, ale to byl juz czas ogame i najwiecej siedzielismy na forum naszego klanu i markolf szedl w odstawke. Kilka osob z markolfa bylo u nas, ale ksywek w zasadzie nie pamietam poza Damianem.

13.08.2026 12:19
cube0
4.6
odpowiedz
cube0
13
Pretorianin

Racja dziad5 aka Wielka Wieśniara?

13.08.2026 09:59
Papa Nurgle
5
2
odpowiedz
7 odpowiedzi
Papa Nurgle
39
Generał
Image

Plot twist - nie można ;)

13.08.2026 10:10
Łosiu
5.1
1
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

EG2009_120754240 To podchodzi pod trollowanie mój słodziaku a także § 2, punkt b) regulaminu forum.

"nie wolno..... publikować postów oszczerczych i napastliwych, naruszających dobra osobiste lub wolność obywatelską, propagujących, popierających i/lub głoszących nietolerancję, ksenofobię, przemoc, nienawiść czy dyskryminację na tle rasy, wyznania, orientacji seksualnej, płci itp.;" - dość jasno napisane

13.08.2026 10:26
Papa Nurgle
5.2
1
odpowiedz
Papa Nurgle
39
Generał

Łosiu To było pytanie, nie trollowanie. Plus wypada rozróżnić zwykłą niechęć a nawoływanie do nienawiści, bo inaczej zbliżamy się niebezpiecznie do pewnego twierdzenia w klasyku - wszyscy są równi, ale niektórzy równiejsi.

13.08.2026 10:37
Zły Wilk
5.3
odpowiedz
Zły Wilk
96
Generał

EG2009_120754240
Czego nie zrozumiałeś? Że na tym forum pytanie może być już wyrazem nienawiści? Czy tego że tutaj są równi i równiejsi?
Na GOL-u możesz wyrażać dowolne poglądy, pod warunkiem że są one zgodne z poglądami moderatorów i admina.

13.08.2026 10:57
elathir
5.4
1
odpowiedz
elathir
127
Czymże jest nuda?
PLUS

Przesadzacie, w wątkach politycznych poglądy lecą przeróżne i tak długo jak nie są jawnie niezgodne z prawem i wyrażane w miarę kulturalnie jakoś posty nie lecą.

13.08.2026 12:42
Silas1415
5.5
1
odpowiedz
Silas1415
34
Konsul

Szkoda, że wiele osób jednak woli wypowiadać się w kwestii poglądów pod newsami o grach, niż pójść na wątki polityczne, nawet jak wspomniane newsy nie są za bardzo nacechowane politycznie, tylko na przykład dane studio czymś podpadło (i nie musi być to nawet świeża sprawa).

post wyedytowany przez Silas1415 2026-08-13 12:43:49
13.08.2026 13:23
Łosiu
5.6
1
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

Silas1415 Zgłaszaj do moderacji co widzisz. Staramy się jakoś to ogarniać, ale też nie przesadzać.

13.08.2026 13:24
5.7
odpowiedz
sabaru
39
Senator

elathir No nie wiem. Jakby chciał człowiek napisać tak naprawdę co myśli na tym forum to już by dawno poleciał. Byli tacy co mieli swoje zdanie i za to polecieli. Zobacz sobie np. na FB. Tam za szczególnie nie przejmują się tym co kto pisze i w porównaniu choćby do tego forum to owe forum jest święte.

13.08.2026 10:14
Caine
6
odpowiedz
Caine
63
Senator
Image

zwłaszcza jak ktoś wyjeżdża z homofobią czy rasizmem,

Albo jest przebrzydłym podżegaczem wojennym na żołdzie Wuja Sama

xD Xd

13.08.2026 10:26
Widzący
😉
7
odpowiedz
Widzący
264
Legend

Łosiu Przecież to hipokryzja w stanie czystym. Cała ta podpórka dotyczy zgodności z ogólną narracją społeczną, a nie jakiejś "prawdy". A aktualna opinia społeczna nie ma wiele wspólnego z etyką i moralnością. Macie prawo do arbitralnej decyzji i tyle. Co tu tłumaczyć, nie lubię nicków na literę G i już.😜

13.08.2026 10:31
mav
8
odpowiedz
8 odpowiedzi
mav
252
autor zdjęć

tldr;

ale na podstawie tego forum to myślę, że można byłoby książkę napisać :D

13.08.2026 10:34
Łosiu
8.1
1
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

maviozo A to już się stało. W czasie swojej świetności, przed socialami, to postało kilka prac naukowych/socjologicznych ma bazie zachowawania się ludzi na tym forum. Stare dzieje :D

13.08.2026 10:36
Mutant z Krainy OZ
8.2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

maviozo Film juz nagrales, to teraz czas na ksiazke :)
Nie moge znalezc gola w krzywym zwierciadle, usunales?

13.08.2026 10:45
mav
8.3
odpowiedz
mav
252
autor zdjęć
Wideo

Nie, nie usuwałem :)
Z tego co widzę, to wisi cały czas: https://www.youtube.com/watch?v=PQHNcQUUHYc

13.08.2026 11:03
Łosiu
8.4
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

maviozo O matko. Zapomniałem, że to istniało :D Arcydzieło.

post wyedytowany przez Łosiu 2026-08-13 11:03:08
13.08.2026 11:07
Mutant z Krainy OZ
8.5
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

maviozo A widzisz, zle wpisywałem, to krzywy monitor a nie zwierciadlo :)

13.08.2026 12:17
Megera_
8.6
odpowiedz
Megera_
175
Furia

maviozo Ej wait, ja już dawno temu rzuciłam, że kiedyś napiszę książkę, także mój ten jest mój patent!

... z drugiej strony, Smuggler mnie trochę wyprzedził.

13.08.2026 23:47
WolfDale
8.7
1
odpowiedz
WolfDale
110
~sv_cheats 1

Megera_ Pisz pisz, wielu tutaj chętnie pozna pikantne szczegóły z forumowej czarnej wołgi.

14.08.2026 18:08
DexteR_66 (UrBan_94)
8.8
odpowiedz
DexteR_66 (UrBan_94)
23
Wędrowiec Świtu
MAX
13.08.2026 10:49
Megera_
9
odpowiedz
2 odpowiedzi
Megera_
175
Furia

A mnie się szczególnie podoba powołanie się na jakieś tam badania Ordo Iuris :) To totalnie uwierzytelnia! :D

Ale na poważnie, "wolność słowa" ma pewne ograniczenia i wydaje się, że to jest raczej dla wszystkich jasne, ponieważ nad tym prawem stoją inne. Dlatego raczej nie można być psychopatą "killem all" i strzelać do ludzi, a potem się powoływać na wolności obywatelskie w stylu "mogłem, bo chciałem i to moja wolność".
Nie wiem Łosiu co cię sprowokowało do założenia takiego tematu, chyba jakaś imba mnie ominęła, dla normalsa wydaje się oczywiste, że będziecie usuwać wszelkie posty/tematy tyczące rasizmu, ksenofobii etc etc, i już nieważne jaki macie konstrukt prawny jako firma, pewnych rzeczy się nie robi nigdy nikomu.
Trzeba być naprawdę srogim bęcwałem, żeby pisać rzeczy ogólnie przyjęte za nieprzyzwoite, a potem rościć sobie prawa i odszkodowania za pobrukanie "wolności słowa".

13.08.2026 11:01
Łosiu
9.1
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

Megera_ Masz rację. Ciut się zagalopowałem w przytraczaniu opracowań. Poprawione.

A co do tego czemu to napisałem. Bo to "Trzeba być naprawdę srogim bęcwałem, żeby pisać rzeczy ogólnie przyjęte za nieprzyzwoite, a potem rościć sobie prawa i odszkodowania za pobrukanie wolności słowa" nie jest dla wszystkich oczywiste. Trust me, wiem co moderujmey na forum.

post wyedytowany przez Łosiu 2026-08-13 11:06:58
13.08.2026 11:56
Megera_
9.2
odpowiedz
Megera_
175
Furia

Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka
Takie mam motto życiowe, ofc w praktyce to wychodzi o wiele trudniej, bo jest masa zmiennych.. a już tym bardziej na takim forum publicznym, gdzie wirtualnie prawdopodobnie spotykają się osobowości i charaktery totalnie różne i skrajne. Osobiście podziwiam, bo domniemuję że bycie moderatorem to jest ciężka orka na ugorze. Poza tym nie da się być totalnie obiektywnym, bo jesteśmy ludźmi, a nie robotami, więc każdy z nas ma swoje wrażenia, emocje... weź to pogódź. IMHO prawie niewykonalne.
Nie zmienia to faktu, że ludzie-oszołomy (czyli tacy agitujący do tych wszystkich brzydkich rzeczy wspomnianych) powinni być maksymalnie eliminowani z dyskusji, sorry ale jak się jest psycholem, to nikogo nie powinno obchodzić jego prawo wolności słowa (jak wspominałam, nad prawem do wolności słowa istnieją też wyższe prawa, np. to o poczytalności chociażby).

Także klepu-klepu, Łosiu. Rób co robisz i tyle, nie przejmuj się skamlaniem zdegenerowanych, ostatecznie nie jesteś zupa pomidorowa, żeby każdy cię musiał lubić.

13.08.2026 11:09
Zły Wilk
10
2
odpowiedz
5 odpowiedzi
Zły Wilk
96
Generał

Zawsze mnie triggerują hasełka...

Triggerują? Już nie chce się używać języka polskiego? Za trudny?

13.08.2026 11:12
Łosiu
10.1
6
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

Zły Wilk Ale po co ta zaczepka? Na forum będę sobie pisał jak mi się podoba. Nic ci do tego bro.

13.08.2026 11:43
Zły Wilk
10.2
3
odpowiedz
Zły Wilk
96
Generał

Łosiu
Stworzyłeś wątek żeby pokazać jaki jesteś ważny, wątek który sam w sobie jest zaczepką, przesycony niczym nie uzasadnionym poczuciem wyższości, pouczasz innych. Ale sam nie przyjmujesz żadnej krytyki - co widać wyżej. Po to jest ta "zaczepka" (twoim zdaniem), bo w istocie jest to zwykłe pytanie.

13.08.2026 11:45
Kasrkin
10.3
3
odpowiedz
Kasrkin
21
Generał

Łosiu Jednak wolność słowa jak widać nie każdemu się podoba ;)

13.08.2026 12:17
Łosiu
10.4
1
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX

Kasrkin Sporo osób nie rozumie co to znaczy. Więc warto raz na czas przypominać.

13.08.2026 19:07
Kwisatz_Haderach
10.5
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
29
GIT GUD or die trying

Heh samozaoranie lvl expert. ;)

13.08.2026 12:45
Herr Pietrus
11
odpowiedz
Herr Pietrus
247
Jestę Grifterę

Czyli Elon miał rację, tęczowe Jullki przed Elonem też. 🤡

13.08.2026 13:13
12
odpowiedz
sabaru
39
Senator

.

post wyedytowany przez sabaru 2026-08-13 13:14:46
13.08.2026 13:59
Fett
13
2
odpowiedz
Fett
262

Czytam te historie o prześladowaniach przez moderację i już prawie widzę Sołżenicyna piszącego Archipelag GOLag, bo komuś usunięto posta z rasistowską obelgą.

13.08.2026 14:40
😉
14
odpowiedz
5 odpowiedzi
Halabarda Geralta
35
Generał
Image

Łosiu

Oj. Ty lepiej zamiast tłumaczyć gola zadbaj o swoją drugą połowę. Ostatnio widziałem ją w Juracie gdy jedząc jarzębinę była całkiem roztargniona…

13.08.2026 14:46
😉
14.1
odpowiedz
Halabarda Geralta
35
Generał
Image

I wdziękami innego samca zaciekawiona.

13.08.2026 14:47
Łosiu
14.2
odpowiedz
Łosiu
295
LeChuck

GRYOnline.pl

MAX
Image

Halabarda Geralta Okkkej :D

13.08.2026 15:08
Mutant z Krainy OZ
14.3
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben
Image

Łosiu gdy widzi płacz o wolność słowa

13.08.2026 15:54
Caine
14.4
odpowiedz
Caine
63
Senator
13.08.2026 15:56
Mutant z Krainy OZ
14.5
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
278
Farben

Caine Kurde, musialem sprawdzic co znaczy ten akronim xD

13.08.2026 19:12
Kwisatz_Haderach
15
7
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
29
GIT GUD or die trying

Ja tam lubie sie poklocic czasem i to widac, ale jedno mnie wkurza.
Jak widze jakis swiezy temat albo gre, albo cos co dostalo juz taka przypinke i po raz kolejny te same nicki, plus kilka-kilkanascie zerowek pierdoli o "woke", szkaluje aktorow albo devsow... zabijajac jakakolwiek sensowna dyskusje w zarodku to...
No to nic nie robie, ale mogloby to byc usuwane z automatu jako niemerytoryczne czy cos. Nie wiem jak albo mogloby byc. ;P
I w dupie mialbym jakas (hipotetyczna czy nie... ale masz ofc racje bo ta konstytucyjna dotyczy interakcji obywatel - panstwo) wolnosc slowa.

Ilez mozna.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-08-13 19:14:40
14.08.2026 20:06
16
odpowiedz
Benekchlebek
40
Senator

Ja zawsze na tego typu forach, a zwłaszcza tutaj piszę to, na co mam kaprys i jakoś tego nie czuję

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl