Wkurwiajacy Silverlight
No czyli kolejny problem z cyklu nie mam pojecia o co chodzi
Wlaczam sobie TVN Player, zeby obejrzec jeszcze dzis krotki odcinek przegapiony w TV. Co to ? Reklamy, no tak jak zawsze. Przeciez bez tego nie ma dzisiaj nic, reklama jest nawet na drzwiach od kibla w galerii handlowej. Ale po odtworzeniu jakze cudnych REKLAM (ktore nie moga sie odtwarzac w tle, bo zwyczajnie odtwarzacz nie przechodzi do kolejnej), serial nie chce sie zaladowac. Przeladowywanie strony nie pomaga, przez to naogladalem sie tylko tych guwien o pizzy Giuseppe, playu i tablicy.pl - czy ktos ma podobne problemy z Silverlightem ? Czy moze to specjalnie zarzad TVN chce mnie nafaszerowac reklamami, a potem zwalic wszystko na drobne problemy strony technicznej ?
Witaj w cudownym świecie oprogramowania firmy Microsoft! I nie oglądaj TVN! Nie wiesz że tam to sami żydzi, geje i cykliści?!
Norma, reklamy dzialaja, a serial juz nie. Musisz sie teraz meczyc i probowac instalowac rozne wersje tego gowna/
Czemu od razu uważacie, że to wina Silverlight, a nie np. serwera dostarczającego treść? :)
Właśnie, silverlight jest dobry sam w sobie.
Pytanie do autora wątku: przeglądarki, wtyczki - wszystko najnowsze? System czysty? Nie masz jakiś śmieciowych toolbarów czy dodatków do pobierania materiałów video?
Nie masz adblocka czy jest on po prostu wyłączony?
Miałem dokładnie to samo i przyczyna okazała się oczywista - zablokowany na firewallu. Zobacz czy nie masz zablokowanego czegoś takiego jak plugin-container.exe, u mnie pod taką nazwą chował się Silverlight.
Jest cos takiego, ale nie blokowalem. Na szczescie dzisiaj wszystko juz dziala, widocznie faktycznie byly jakies problemy, a ja sie unioslem niepotrzebnie. Dzieki za pomoc !
[5] Tak. Zbieraj śmieci do systemu. Wtedy będzie wielki...
Autorze wątku te całe silverlight i inne duperela, to tylko zaśmiecają ci kompa, spowalniają, blokują dostęp do niektórych aplikacji czy kodeków, są zwykłymi programami spamerskimi czy szpiegującymi np. trojany czy sniffery!!!