Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wkurwiajacy Silverlight

14.01.2014 01:58
szymon_majewski
👎
1
szymon_majewski
114
Legend

Wkurwiajacy Silverlight

No czyli kolejny problem z cyklu nie mam pojecia o co chodzi

Wlaczam sobie TVN Player, zeby obejrzec jeszcze dzis krotki odcinek przegapiony w TV. Co to ? Reklamy, no tak jak zawsze. Przeciez bez tego nie ma dzisiaj nic, reklama jest nawet na drzwiach od kibla w galerii handlowej. Ale po odtworzeniu jakze cudnych REKLAM (ktore nie moga sie odtwarzac w tle, bo zwyczajnie odtwarzacz nie przechodzi do kolejnej), serial nie chce sie zaladowac. Przeladowywanie strony nie pomaga, przez to naogladalem sie tylko tych guwien o pizzy Giuseppe, playu i tablicy.pl - czy ktos ma podobne problemy z Silverlightem ? Czy moze to specjalnie zarzad TVN chce mnie nafaszerowac reklamami, a potem zwalic wszystko na drobne problemy strony technicznej ?

14.01.2014 09:39
DanuelX
2
odpowiedz
DanuelX
82
Kopalny

Witaj w cudownym świecie oprogramowania firmy Microsoft! I nie oglądaj TVN! Nie wiesz że tam to sami żydzi, geje i cykliści?!

14.01.2014 10:11
3
odpowiedz
Wiarołomca
85
Senator

Norma, reklamy dzialaja, a serial juz nie. Musisz sie teraz meczyc i probowac instalowac rozne wersje tego gowna/

14.01.2014 10:27
Madril
4
odpowiedz
Madril
253
I Want To Believe

Czemu od razu uważacie, że to wina Silverlight, a nie np. serwera dostarczającego treść? :)

14.01.2014 10:34
siwy346
5
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Właśnie, silverlight jest dobry sam w sobie.

Pytanie do autora wątku: przeglądarki, wtyczki - wszystko najnowsze? System czysty? Nie masz jakiś śmieciowych toolbarów czy dodatków do pobierania materiałów video?
Nie masz adblocka czy jest on po prostu wyłączony?

14.01.2014 11:04
grish_em_all
6
odpowiedz
grish_em_all
253
Grish

Miałem dokładnie to samo i przyczyna okazała się oczywista - zablokowany na firewallu. Zobacz czy nie masz zablokowanego czegoś takiego jak plugin-container.exe, u mnie pod taką nazwą chował się Silverlight.

14.01.2014 22:23
szymon_majewski
7
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Jest cos takiego, ale nie blokowalem. Na szczescie dzisiaj wszystko juz dziala, widocznie faktycznie byly jakies problemy, a ja sie unioslem niepotrzebnie. Dzieki za pomoc !

14.01.2014 22:25
8
odpowiedz
zanonimizowany626335
17
Generał

[5] Tak. Zbieraj śmieci do systemu. Wtedy będzie wielki...

Autorze wątku te całe silverlight i inne duperela, to tylko zaśmiecają ci kompa, spowalniają, blokują dostęp do niektórych aplikacji czy kodeków, są zwykłymi programami spamerskimi czy szpiegującymi np. trojany czy sniffery!!!

15.01.2014 00:18
Drendron
😁
9
odpowiedz
Drendron
131
Generał
Image

cube0

Autorze wątku te całe silverlight i inne duperela, to tylko zaśmiecają ci kompa, spowalniają, blokują dostęp do niektórych aplikacji czy kodeków, są zwykłymi programami spamerskimi czy szpiegującymi np. trojany czy sniffery!!!

Cudownie! Mamy eksperta na sali!

15.01.2014 00:23
10
odpowiedz
zanonimizowany626335
17
Generał

...

Forum: Wkurwiajacy Silverlight