Zreinstalowałem na laptopie Vistę, zainstalowałem sterowniki do karty sieciowej, ale nie mogę w centrum sieci i udostępniania łączyć funkcji odnajdywania sieci. Po prostu daję włącz, a tu nic, pasek w którym ta opcja jest zamyka się i dalej pisze że jest wyłączony.
Jak mniemam to jest już chyba jedyna rzecz która stoi na przeszkodzie żeby połączyć się przez tego laptopa z domową siecią wi-fi.
Ktoś ma jakieś pomysły? Internet odpowiedzi nie znalazł : /
Sieć jest ustawiona jako domowa, czy publiczna?
A to chyba Narmo bez znaczenia, bo ja na tym laptopie po prostu włączyć odnajdywania jakichkolwiek sieci nie mogę : P
Opcja jakby nie reaguje na włączanie.
ale jakby co to sieć może być publiczna jeśli trzeba, mi to wsio.
Ech. Pomyliło mi się z wyszukiwaniem składników sieci, które nie działają na sieciach publicznych :P
Sprawdź, czy nie masz przypadkiem wyłączonej karty sieciowej przez skrót klawiszowy w laptopie
W tym laptopie (zaznaczam że nie mój, więc średnio go ogarniam) jest:
a) Taki suwak który włącza wi-fi - włączony
b) Przy F8 też jest ten sam symbol teoretycznie aktywowany przez klawisz funkcyjny, ale jak go używam, to nic sie nie dzieje, nie wiem czemu, poza tym z tego co pamiętam opcja wyszukiwania sieci powinna być możliwa do włączenia nawet bez uruchomionego wi-fi : /
w ogóle większość przycisków z klawiszem funkcyjnym nie działa, mute, brightness itd. Działa tylko przełączanie ekranów. Nie ogarniam. Jeszcze jakieś sterowniki potrzebne?
Zwracam honor, skróy działają.
Dycu!!
Mam ten sam problem ale nie mam pojęcia o co chodzi w tym co napisałeś.
Wiem że to z 2011 r. ale jeżeli ktoś wie jak to naprawić inaczej albo wytłumaczy mi sie lepiej.