Windows 7 Professional. Zniknęło mi 200GB?
Witam.
Nowy laptop. Przyjechał świeży dla siostry. Dysk 500giba ma być. Ale patrze do mojego komputera a tam 300 tylko. Poszedlem do zarządzania dyskami i tam niby wszystko ok. Ale jednak nie. O so choziii?
Może zwyczajnie jest to obszar nie podzielony na partycję?
yo dawg --> Przecież na rysunku masz wyraźnie pokazane, że jest...
Też tak myślałem. Ale w menadżerze (zdjęcie) nic takiego nie widać. Obszar niepodzielony powinien być taki szary...
Możliwe, że na tych 200GB jest zainstalowany drugi system i systemy wzajemnie nie widzą swoich systemowych partycji. Poszukaj w opcjach uruchamiania opcji pytania o wybranie systemu.
Ale to taki luźny strzał.
Sprawdź sobie czy na partycji C nie masz takiego pliku jak "Windows.old" albo coś w tym stylu. Ja robiłem format na 7 i okazało się że domyślnie stara partycja jest pakowana do jednego pliku i zostaje na dysku, w podobie do kopii zapasowej. Wszystko wygląda jak normalnie po formacie, a zostaje jeden plik o wadze ~100gb. Więc może to to?
Właśnie właśnie! ... To może być dobry trop. Bo ja prosiłem ich żeby był system 64bity. A było podane, że są 32 bity. Oni powiedzieli, że nie ma problema i będzie 64.
Więc drążymy... :) Jak szukać czy nie zostało coś spartolone?
Sprawdz jakis alternatywny soft do zarzadzania partycjami, moze on pokaze cos ciekaweszego. Albo gparted jako livecd i z niego bootujesz kompa, albo cos bezposrendio pod windowsa, w googlach natknalem sie na takie cos:
http://www.partitionwizard.com/partition-magic-free.html