Mam tu na myśli kiedy występuje ten limit instalacji i do ilu ten limit jest. Bo mam zamiar zmienić płyte główną na inną niż mam teraz . I teraz pytanie czy będe mógł zainstalować system bez problemu ? licencja typu OEM System Builder
OEM przypisuje się do płyty głównej. Po wymianie zawsze możesz zadzwonić do MS i wkręcić, że mobo poszło z dymem. Ponoć działa.
ale do 2 razy chyba moge na dwóch różnych płytach instalować ? Bo o ile dobrze pamiętam to z XP tak było
chodzi mi oto czy zainstalowac sie da ? Bo słyszałem że później telefonicznie można normalnie aktywowac . Prawda to ?
pamietam tez ze jak zmienialem ram i karte graficzna to musialem telefonicznie aktywowac bo przez internet sie nie dalo ? Ale czy przy zmianie plyty glownej i procesora jest tak samo ?
modzel18 -> Widzisz, a nie grzmisz. Klucz OEM przypisuje się do jednej płyty głównej, jak ją zmienisz i zainstalujesz na nowej to łamiesz licencje. W takim przypadku dzwonisz i tłumaczysz, że przykładowo mobo się spaliła, wymieniłeś i chciałbyś aktywować go na nowej płycie. Na jednej płycie głównej możesz go aktywować do 10 razy przez internet, za każdym kolejnym - telefonicznie.