Mam zagwozdkę, jako że wyszedł dzisiaj nowy Windows to pewnie już kilku z was może odpowiedzieć na moje pytanie. Otóż, czy po ściągnięciu i zainstalowaniu W10 będę musiał reinstalować wszystkie gry i aplikacje które mam na dysku czy obejdzie się bez tego?
Zakładam że bez reinstalacji sterowników się nie obejdzie i ciekawi mnie czy najzwyklejsze usunięcie sterowników przy pomocy panelu sterowania wystarczy czy trzeba używać specjalnych programów np Drive Sweeper albo Cleaner?
Jeżeli wykonasz aktualizację (a nie czystą instalację z formatowaniem dysku) to wszystkie aplikacje i gry zostaną, a sterowniki powinny się zaktualizować.
Nie chcę podważać twojego autorytetu ani nic, ale czy jesteś na 101% pewny? Pamiętam że przy "aktualizacji" z XP na 7 nic nie działało (ale jeśli dobrze rozumiem była to "czysta instalacja"). Jeśli jednak masz raję to bardzo dziękuję za pomoc ;)
Jako użytkownik Windows 10 potwierdzam słowa [2].
Z tym, że sterowniki lepiej zainstalować od nowa.
Pamiętam że przy "aktualizacji" z XP na 7 nic nie działało (ale jeśli dobrze rozumiem była to "czysta instalacja")
Prawda i prawda. Z XP na 7 nie dało się zrobić bezpośredniego upgrade'u, przez co trzeba było robić czystą instalację, co powodowało skutki o których mówisz. Przesiadka z 7 czy 8/8.1 na 10 to już jednak aktualizacja, a nie nowa instalacja, więc wpisy w rejestrze systemu ocaleją.