Wifi w domu - prosze o pomoc
Chce by w domku było wifi. Mam 2 kompy - stacjonarny z windows 7 ma wbudowaną karte sieciową. Łącze sie nim z netem za pomocą karty sieciowej lub laptop puszcza mu neta kablem. Laptop 2 windows xp ma wifi wbudowane, da rade jakoś zrobić?
http://www.pcformat.pl/Wi-Fi-bez-routera,a,870,strona,1
spoiler start
Tak. Wiem, że sam dawałeś ten link i że ci nie działa. Ale nie każdy może to wiedzieć, bo nie każdy musiał widzieć tamten wątek. Było go upnąć a nie zakładać nowy.
spoiler stop
No nie wiele mi pomogłeś. Aktualnie instaluje windows 7 na laptopie (procek 1.7ghz 512 ramu). Mam nadzieje że odpali.
Wiesz, że sieci ad-hoc można też zakładać w starszych systemach? XP też na to pozwalał. Że o udostępnianiu łącza nie wspomnę.
A wiesz o co mi chodzi? mam fona z androidem a musze się połączyć z netem. Mam modem play online łącze sie z netem w laptopie. I jak mam puscić neta dzięki laptopowi z widnows xp żeby telefon go miał?
instalowanie windowsa 7 na kompie z 512 RAM to cholerna głupota. ja na swoim netbooku mam 1GB i tak mało tej pamięci czasami. więc jak dla mnie popełniasz cholerny błąd :)
Mam mały problem. Zrobiłem sieć ad hoc, telefon widzi sieć ale nie ma internetu. Udostępniłem neta ale go nie ma. Co jest?
Android nie obsługuje sieci ad-hoc. Przynajmniej nie taki out-of-the-box, po zrootowaniu i podmianie plików systemowych podobno można to uruchomić - mi się nie chciało się bawić w takie modyfikacje. Do poczytania:
http://forum.android.com.pl/f14/ad-hoc-na-androidzie-2048/
ewentualnie możesz użyć programu Connectify, działa tylko na Win7 więc też nie testowałem (na netbooku mam WinXP)
Sam jak miałem podobny problem to po prostu kupiłem pakiet danych, teraz sobie nie wyobrażam mieć Androida który online będzie tylko w zasięgu wifi.
Dobra zlewam to, doinstaluje windows 7 do tego laptopa z windows xp i będę używam connectfity. Chyba najlepsza opcja.
Jezeli w andku wyszukuje ci to połaczenie to jezeli masz jakies zabezpieczenia (login i hasło) to znajdz odpowiednie papiery i wpisz ID do andka. Mialem podobny problem z PS3.