Specyfikacja komputera:
Procesor - Intel Core i5-4570 3.2GHz BOX
Płyta główna - Gigabyte GA-B85M-D3H
Grafika - MSI GeForce GTX 760 OC Twin Frozr IV Gaming
Pamięć - Goodram DDR3 2x4GB 1333MHz CL9
SSD - Kingston V300 SV300S37A/60G
Zasilacz - OCZ SXS2 600W
Witam. Jakiś czas temu komputer zaczął się wieszać w grach i czasami poza nimi. Zacząłem próbować różne sterowniki od grafiki, gdyż często właśnie one przestawały działać co powodowało gaśnięcie ekranu i jego powrót już z komunikatem o tym, że przestały działać ale przywrócono ich sprawność, nic to nie dało. Wymieniłem się kartami graficznymi ze znajomym, bo mamy prawie identyczne komputery(760 za 760 tylko inni producenci), u niego wszystko ok z moją kartą, u mnie jego karta zachowywała się tak samo jak moja(wieszający się komp). Próbowałem reinstalowania Windowsa. Jak tylko zainstalowałem sterowniki od grafiki, komputer się wieszał, myszka przestawała działać i jedynie pomagał reset i odpalenie komputera w safe mode. Oddałem w końcu komputer do lokalnego serwisu komputerowego opisując problem serwisantowi. Sprawdzali różne karty graficzne, różne zasilacze, stawiali swój system, problem nadal występował. Odebrałem komputer z diagnostyką - na 99% to płyta główna. Jako, że mam jeszcze ponad rok gwarancji w Agito na wszystkie podzespoły postanowiłem oddać płytę główna na naprawę gwarancyjną bo coś ewidentnie jest na rzeczy. Dzisiaj przyszła paczka z serwisu z komentarzem "naprawiono". Pełen szczęścia poskładałem komputer, zainstalowałem windowsa, sterowniki i zostały mi tylko te od grafiki gdzie poprzednio były problemy. Zainstalowałem, zrestartowałem komputer i problem jak był tak dalej jest. Komputer zaczął się wieszać, ekran mrugać i wyświetlać komunikat o zaprzestaniu działania sterowników od grafiki. Teraz zastanawiam się nad oddaniem komputera do innego lokalnego serwisu komputerowego na kolejną diagnostykę albo oddać znowu na naprawę gwarancyjną do Agito i liczyć na inny rozwój wydarzeń. Jakieś porady ? Sugestie ? Trochę jestem w kropce w tym momencie i dla tego chciałem zasięgnąć porady forumowiczów. Będę wdzięczny za wszystkie pomocne odpowiedzi.