Wielkanoc na cmentarzu.

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
20.04.2014 19:53
1
odpowiedz
zanonimizowany801212
16
Pretorianin

Wielkanoc na cmentarzu.

To jakas nowa moda czy cos mnie ominelo?

Ludzi na cmentarzach jak na 1 listopada, stroiki wielkanocne na groby i tym podobne rarytasy powystawiane, o co chodzi? Ludziom sie w tylkach przewraca? Czy tylko u mnie Wielkanoc = sniadanie a cala Polska Wielkanoc spedza nad grobami?

20.04.2014 19:58
😐
2
odpowiedz
zanonimizowany976026
3
Chorąży

Niektórzy nie mają tyle szczęścia co Ty i bardzo bliskie osoby przyszło im już pochować. A że nie mają ochoty/możliwości iść do innych bliskich osób, to idą do np tragicznie zmarłej żony/męża, rodzica lub dziecka.

Debilu.

20.04.2014 19:59
Megera_
3
odpowiedz
Megera_
159
Furia

Wróć, jak skończysz 13 lat.

20.04.2014 20:00
😁
4
odpowiedz
mckk
28
Senator

20.04.2014 20:03
siwy346
5
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Ale Ciebie to boli, że Ty się obżerasz jak świnia, a inni korzystając z wolnego odwiedzają bliskich na grobach? Masz jakiś problem ze sobą czy za małe IQ , aby pojąć temat?

Serio pytasz, bo Ci się nudzi od szkoły czy po prostu chcesz stanąć w rywalizacji o medal głupoty? Jeśli to drugie to od razu Ci powiem, że z Monterą czy patologicznym rodzeństwem gęstochowy nie masz najmniejszych szans.

20.04.2014 20:06
6
odpowiedz
mefek
106
Senator

Niektórzy do rodziny na święta jeżdżą setki, a nawet tysiące kilometrów. Korzystając z okazji chcą pójść na groby bliskich bo może długo nie będą mieli okazji tego zrobić. To chyba normalne.

20.04.2014 20:10
7
odpowiedz
zanonimizowany801212
16
Pretorianin

O, mefek to jeszcze ma sens, moze o to chodzi. Dziwne mieszkam przy cmentarzu i od paru lat jest tak ze Wielkanoc to drugie Wszystkich Swietych, od 5 rano nie spisz bo handlarze dra japy a pozniej mozesz sobie auto wsadzic w dupe, bo z wlasnego garazu nie wyjedziesz (jakby kto pytal czemu mnie to wkurza).

I nie obrazajcie mnie, debilem nie jestem, bliskich chowalem, ale nigdy bym nie wpadl na tak debilny pomysl jak swieta na cmentarzu. Co bedzie nastepne? Sylwester? Ktos z Was tak spedza Sylwestra? A moze majowke? Lany poniedzialek? :) Moze jestem dziwny, ale na cmentarz lubie chodzic jak jest gdzie zostawic auto i jak nie ma na nim full ludzi, jak wszyscy ida na raz jak malpy to dla mnie raczej profanacja tych ludzi co tam leza, tym bardziej, ze to swieto ku czci zmartwychwstania (kolejny paradoks :P).

20.04.2014 20:15
Belert
8
odpowiedz
Belert
182
Legend

jak ci malolacie cala rodzina wyladuje na cmentarzu a lata beda leciec i samotnosc doskwierac to bedziesz czasem zagladal na cmentarz zeby powspominac o tych z ktorymi kiedys spedzales swieta.
Taklie jest zycie.
Im jestes starszy tym ciocie wujki , dziadki a wreszcie matka i ojciec a czasem i kuzyn ida ziemie gryzc .
I wtedy zaczynasz lazic po cmentarzach.Im wiecej lazisz tym coraz wiecej lazisz.zdajesz sobie sprawe ze tez niedlugo umrzesz i bedziesz lezal kolo nich.Taki dziwny mechanizm.
Samo zycie.
Pozdro

20.04.2014 20:21
siwy346
9
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

od 5 rano nie spisz bo handlarze dra japy a pozniej mozesz sobie auto wsadzic w dupe, bo z wlasnego garazu nie wyjedziesz (jakby kto pytal czemu mnie to wkurza).

Od tego są odpowiednie służby, aby zgłosić im anomalie.

I nie obrazajcie mnie, debilem nie jestem, bliskich chowalem, ale nigdy bym nie wpadl na tak debilny pomysl jak swieta na cmentarzu. Co bedzie nastepne?
No trzeba Cię nadal obrażać bo nadal nie rozumiesz... Chociaż z drugiej strony nie wiem czego można wymagać po człowieku, który nie potrafi sobie kupić pościeli.

20.04.2014 21:30
HUtH
10
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

Wielka Sobota to dzień takiej jakby zadumy i oczekiwania i oprócz święcenia potraw i modlitwy przy grobie Pańskiem(czy jak to tam się nazywa) można też odwiedzić groby bliskich. A jak np. rodzina przyjeżdża po sobocie, to się idzie później.
Poza tym to chyba jasne, że na najważniejsze święto chrześcijańskie odświeża się też groby i w związku z tym jest tyle ludzi.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl