Wiedźmin- warto przechodzić od pierwszej części?
Grałam w "jedynkę" na premierę, ale walka mi zupełnie nie podeszła, druga część chodziła mi na niskich detalach i sobie ją odpuściłam. Gdy już będę miała złożony komputer szybciutko przejdę Zabójców Królów, by zagrać w Dziki Gon- no ale właśnie, czy jest sens przechodzić to wszystko po kolei skoro i tak nie czytałam książek?
Jedynka jest dużo lepszą i fabularnie i pod względem klimatu od średniej i przehajpowanej dwójki.
Jeśli jedynkę opuszczasz to dwójkę też opusć. I tak trójka fabularnie w zasadzie nic wspólnego z dwójką nie ma.
Z drugiej strony granie w wiedźmina bez znajomości książek? Meh
Najlepiej odpuścić i 1 i 2 i zagrać w 3, który bije obie części na głowę.
Ile użytkowników tyle rad dostaniesz. Myślę, że musisz sobie sam wyrobić sobie zdanie na temat pierwszej części. Wg mnie warto zagrać, fakt system walki wydaję się nieciekawy, ale gra nadrabia klimatem i fabułą.
A moim zdaniem lepiej przejść wszystko od początku. Sam w tym roku czekając na trzecią część ukończyłem poprzednie części i jestem bardzo z tego zadowolony. Wiadomo że już kilka lat mają te gry i mimo że mam mocny komputer i mógłbym pograć w coś nowszego i lepszego, to nie żałuję.
Ja też nie czytałem książek, znaczy teraz czytam Ostatnie Życzenie.
Najlepiej będziesz się bawiła znając całość historii. Dlatego najlepiej przeczytać książki, no ale jeśli ci się nie chce to naprawdę warto przejść jedynkę i dwójkę. Fabuła jest spójna więc jej znajomość jest bardzo ważna.
Śmieszą mnie ludzie, którzy od razu każą przekreślać obie gry. Przecież one teraz są za grosze, dlaczego nie dać im szansy? Szczególnie, że tak wielu ludziom podobają się wszystkie części. Właśnie zaczynanie od trójki to najgłupsze co możesz zrobić, bo potem rzeczywiście może ci się nie chcieć przechodzić poprzednich części, które są dobrymi grami.