Witam bardzo serdecznie. Jestem zagorzałym fanem gier z uniwersum Wiedźmina. Przeszedłem grę 4 razy. Po 5 miesiącach przerwy chce do niej powrócić, ponieważ robię maraton z Wiedźminami ^^ nie dawno przeszedłem dwie pierwsze części i teraz przyszedł czas na tą wybitną produkcję jaką nie ukrywając jest Wiedźmin :3. Jakie mody polecacie? Wersja 1.31 ja gdy przechodziłem grę 3 raz skusiłem się na mody i grałem głównie z modami takimi jak:
-HD REWORK PROJECT
-Z modem, który dodaje "ładniejsze" chmury na Skellige oraz dym, który wylatuje z buzi podczas gdy Geralt oddycha.
-Always XP (ten mod okazał się bardzo przydatny i nie sadzę, że jest to jakieś oszustwo bo dzięki temu zawsze dostajemy odpowiednią ilość XP za wykonanie zadania)
I to chyba wszystko. Z tych modów nie zamierzam zrezygnować bo są genialne.
Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże dorzucić jeszcze kilka do tych, które aktualnie posiadam.
PS. Nie musicie pisać, że Wiedźmina nie trzeba grać na modach, ponieważ ta gra jest wybitna bez nich. I od razu odpowiadam na to. TAK WIEM TA GRA JEST WYBITNA GDYBY NIE BYŁA NIE PRZECHODZIŁ BYM JEJ 4 RAZY A TERAZ 5 DZIĘKUJE Z GÓRY ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI :) <3
Jak już któryś raz przechodzisz to polecam W3EE (Witcher 3 Enchanced Edition) zmienia praktycznie cały gameplay, dodaje nowe animacje, nowe drzewko umiejętności, zmieniony system walki, ekonomie, no wszystko, wszystko ;)
Mod zawiera w sobie kilka innych modyfikacji.
Zastanawiałem się kiedyś nad tym modem no ale problem był taki, że nie był przetłumaczony na język polski. Z tego co wyczytałem teraz Lazarus przetłumaczył go. Niestety jakoś nie potrafię go zainstalować. Jeśli mógłbyś mi pomóc (mam na myśli opisać krok po kroku jak to zrobić, ewentualnie odesłać do materiału, który pokazuje jak to zrobić) Był bym bardzo wdzięczny :)
Na stronie moda na nexusmods u dołu masz krok po kroku opis instalacji :)
Niestety nie potrafię zainstalować tego. Robię wszystko zgodnie z instrukcją. Wyskakuje mi RED ENGINE i piszę że jest error ze skryptami :/
Wieczorem jak wrócę do domu to napiszę pełną instrukcję.
Bo trzeba użyć Script Mergera - program który likwiduje konflikty z grą i innymi modami.
Od siebie polecam mod Skilled Humans który poprawia zachowanie przeciwników, bandyci potrafią parować ciosy, kontratakować i robić uniki.
Oraz mody na których gram:
Fast Travel from Anywhere - podróżowanie z każdego miejsca, nie trzeba biegać do znaczników ( pozycja obowiązkowa)
T2Gear - mod zmieniający pancerze w grze na te z poprzednich części, wygląda to dużo lepiej ( pozycja obowiązkowa)
StackSize 1000 - mod szeregujący rzeczy w ekwipunku w stosy do 1000 ( ułatwia przeglądanie menu, mniejsze lagi)
Improved Particle Systems--- poprawia efekt wizualny - cząsteczkowy Ard i Igni (bardzo fajny mod)
Icons Better --- podpisuje oleje , wywary itp (bardzo ułatwia życie)
More Money for Trades --- więcej kasy u sprzedawców
Brutal Blood -- więcej krwi podczas walk
Witcher 2 Weapons- dodaje miecze z W2
Finish them all - mod który wymusza przy każdej śmierci wroga finisher
Ultimate Yrden - mod który sprawi że rzucony yrden będzie poruszał się za Geraltem.
Wydaje mi się, że jest on zawarty w W3EE więc będą crashe przez niekompatybilność.