Wiedźmin 2 - Karta graficzna/Procesor
Witam
Wiem że tych tematów jest pełno, ale może znajdzie się ktoś kto mi pomoże. Chciałbym wymienić kartę graficzną i procesor na takie żeby wiedźmin 2 chodził na wysokich ustawieniach płynnie. W tej chwili to na minimalnych da się grać, ale to nie gra tylko poxeloza. ;]
Do wydania mam 800zł i związku z tym, czy za tą cenę kupie kartę i procek tak żeby wiedźmin chodził na wysokich ustawieniach? Czytałem trochę testy wydajność ale te rzeczy co oni testują co są od 1000zł do ponad 3000zł (nie wiem po co testować na czymś za taką cenę jak takie coś mają głównie redakcje itp. i 1% użytkowników) jak znacie linki do stron gdzie są testy wydajności procków i kart za normalną cenę to też poproszę.
Ogólnie w nowsze gry gram na dość wysokich ustawieniach ale na wieśku PC się wyłożył
Nazwa płyty głównej - Gigabyte GA-G31M-ES2L v1
zasilacza nie podam bo nie wiem jaki mam ale powiedzmy że zasilacz ewentualnie mogę dokupić w razie potrzeby (kasę jakoś skombinuje) xD
Proszę o pomoc
Niestety 800 zł to troszkę mało, bo Twoja płyta główna nie jest już najnowsza. Chyba najlepiej będzie jak uzbierasz trochę więcej pieniędzy i kupisz nową płytę, kartę graf oraz procka - zapewne nowy zasilacz również się przyda.
narzazie wolał bym coś do tej płyty głównej ewentualnie samą kartę graficzną. a komputer nowy złoże za mniej więcej rok
W takim razie polecam gtx 460 albo 560, pociągnie większość gier na maksa i jest stosunkowo tania (500-1000 zł zależnie od wersji), osobiście posiadam gtx 260 i za jakiś czas wymienie na 560 :)
Chyba wezmę samą kartę graficzną właśnie czytałem ze 560 wyciąga dużo klatek na wieśku
jeżeli chodzi o samą firmę to mogę polecić Gainward, którą mam teraz i nie mam z nią żadnych problemów oraz ASUS, tutaj sprawa wygląda trochę inaczej, ponieważ z samymi kartami graficznymi ASUSa miałem kilka problemów (2 razy się spaliła), naszczęście można ich pochwalić za doskonały serwis i szybką obsługę. Spalona karta - gf 8600 została wymieniona w serwisie na 9600:)