szkoda byl dobrym trenerem. a jak wam sie podobal ?? ?
z pracy?
Powiatu Rzeszowskiego?
polskiej reprezentacji
badum tsss
Może teraz opinia fana NAJLEPSZEGO SPORTU NA ŚWIECIE, a nie debilny wpis.
Pan Wenta to niewątpliwie od lat późnych lat 70-tych najlepszy trener selekcjoner naszej kadry piłkarzy ręcznych. Po transformacji znaczyliśmy w szczypiorniaku tyle co pionki. A przez 10 lat zagraliśmy w 12 imprezach światowych od Mistrzostw Świata i Europy, przez Puchar Świata po Igrzyska Olimpijskie zdobywając trzy medale. Lecz świat nam uciekł. Po czwartym miejscu w Euro 2010 nasza pozycja potęgi mocno się zachwiała, aż w końcu spadliśmy z hukiem ze ścisłej czołówki po agonii w Alicante. Od pewnego czasu nie widziałem innej decyzji niż ta dymisja. Graliśmy handball wolny i archaiczny, bez skrzydeł i kontr. Wielokrotnie przesypialiśmy duże kawałki spotkań i potem musieliśmy gonić, czasem bez sukcesu. Poza tym od kiedy Wenta pracował i w klubie i w kadrze i tu i tu nie było oczekiwanych rezultatów. Niemniej dziękuję za wszystko trenerze :) Być może za rok będzie dane mi porozmawiać z panem o obecnej sytuacji w naszej piłce ręcznej, jeśli mój ukochany Czuwaj wejdzie do Superligi. Nie możemy jednak spodziewać się od razu dobrych wyników, bo pokolenie obecnych młodzieżowców nie jest tak zdolne jak to, na które trafił Wenta. Po kilku latach posuchy liczę jednak na to, że i liga zdominowana przez Orlen i Vive będzie prezentować wyższy poziom (wraz z Czuwajem w niej :)), a i kadra będzie grać lepiej.
Z Power Rangers?
lol.
pr=piłka ręczna