WATCH_DOGS - loading bug
Ma ktoś z Was Drodzy GOLowicze taki problem? Pasek loadingu zatrzymuje się na mniej więcej 90% i za nic dalej nie pójdzie, co powoduje laga całej gry... Nie wiem co na to poradzić, w sieci nie mogę znaleźć rozwiązania...
Gra oczywiście z legalnego źródła. Nie wiem, może powinienem zrobić reinstal?
Póki co nie ma na to żadnego patcha. Jeżeli nie robiłeś backupów save'ów to musisz poeksperymentować z plikami gry (tylko na PC - rozwiązanie problemu m.in. tu: http://forums.ubi.com/showthread.php/882580-OFFICIAL-Game-stuck-on-loading-screen?s=6d1f4a88978c52fe24b053ba04de846d ), rozpocząć od nowa albo czekać na fixa Ubi, którego możemy się nieprędko doczekać.
Ze swojej strony polecam wyłączenie usługi uPlay w grze dopóki Ubisoft nie rozwiąże problemu, bo to prawdopodobnie ona powoduje ten błąd (mówi się, że save'y niszczą się po odblokowaniu jakiejś nagrody uPlay i/lub gdy osiągnięcie/trofeum jest odblokowywane w momencie zapisu stanu gry).
Dzięki wielkie za odpowiedź, ale mimo to nie widzę rozwiązania. W wątku którym podałeś jest ponad 200 stron i nie mogę znaleźć tego czego szukam... Rozwiązanie jedynie udało mi się znaleźć dla wersji na PS4, ale niestety ja mam ten problem na PC. Czy macie może jakiś inny pomocny link, albo wiecie konkretnie co trzeba zrobić?
Próbowałeś trik z tego posta? >> http://forums.ubi.com/showthread.php/882580-OFFICIAL-Game-stuck-on-loading-screen?s=d429fdee2c196c12fd951e156fea86bc&p=10028912&viewfull=1#post10028912
Niestety działa on tylko jeśli masz włączone zapisywanie w chmurze i przywraca trochę starszy zapis.
Jeśli ci się nie śpieszy to bym poczekał jeszcze parę dni, bo Ubi poinformowało nareszcie na Twitterze, że zidentyfikowali problem i przygotowują fixa.
Owszem próbowałem. Nie wiem tylko czy to ma jakieś znaczenie, bo ja w idąc tą właśnie ścieżką C:program files(x86)/Ubisoft/Ubisoft game launcher/savegames, nie mam co prawda folderu 541 lecz 246 i 247. Próbowałem jednak usuwać i jeden i drugi, ale nic to nie dało... W grze sporo już przeszedłem i od nowa nie widzi mi się zaczynać zabawy... Może jeszcze trochę wytrzymam i poczekam na łatkę od Ubi...