Wasze stanowiska - Edycja 2025
Jak prezentują się wasze stanowiska komputerowe/konsolowe? Pochwalcie się w komentarzu. Wątek założyłem z powodu tego, że wreszcie moje stanowisko jest kompletne. Mam nowy monitor i klawiaturę.

Stanowisko nie jest ostateczne, raczej bardziej przejściowe i chwilowe z racji tego, że będę się za niedługo przeprowadzać. Docelowo tv będzie wisiał, na ten moment wygląda to tak:
A w sumie spoko jest. Choć od kiedy choruję na schizofrenię, to z graniem nie jest tak jak kiedyś. Niemniej mam wsparcie w mojej partnerce i nie poddaje się.
Drukarka jest Brother xd
I klasycznie monitor naprzeciwko okna, żeby światło wypalało oczy.
Bardzo rzadko siedzę w dzień przy komputerze, 90% mojego czasu przy kompie jest po godzinie 20.
Pod klasycznie niewłaściwym kątem, z klasycznie brakującym miejscem na wygodne używanie klawiatury i myszy jednocześnie.
Całe życie mam wysuwaną klawiaturę z myszką, ja inaczej nie umiem i nie chce.

Po ponad 20 latach postanowiłem sobie kupić PC. Biurko miałem zajęte na konsole i tv więc coś na szybko dokupiłem. Nie wiem czemu na zdjęciu monitor wyszedł krzywo.

Samsung QN900B - 65 cali Mini LED 8K
Microsoft Xbox Series X
Microsoft Xbox 360
U mnie trochę nieaktualne zdjęcia oraz tymczasowe miejsca, ponieważ jestem w trakcie przenoszenia.
Zastanawiam się czy nie podpiąć tam jeszcze innych konsol.

Samsung QN91B - 43 cale Mini LED 4K
Nowy PC
Sega Mega Drive
Aktualnie oprócz peceta mam jeszcze konsolę Sega Mega Drive Mini, ale coś z pewnością jeszcze pod ten tv podłączę. Tylko muszę to sobie odpowiednio rozplanować.

Panasonic Viera TH-42PY8PA - 42 cale Plasma Full HD
Nintendo Wii U
Sony PlayStation 3
Stary PC
W chwili obecnej te konsole mam podłączone. A także stary komputer, którego aktualnie nie używam.

Panasonic Quintrix TX-29PS11P - 29 cali CRT 4:3 480p 576i
Sony PlayStation
Sony PlayStation 2
Sega Dreamcast
Nintendo Entertainment System
Super Nintendo Entertainment System
Nintendo GameCube
Gacka na zdjęciu nie widać, ponieważ wczoraj go odebrałem i nie zrobiłem jeszcze zdjęć. Natomiast NES Mini, SNES Mini w chwili obecnej leżą niepodłączone. Na zdjęciu za to widać popsuty egzemplarz X360. Sprawny jest podłączony pod 65 calowego Mini LEDa w salonie. W małym pokoju jeszcze mam stare meble, ale w przyszłym roku będzie zmiana na nowe.

Panasonic Quintrix TX-32PS11P - 32 cale CRT 16:9 480p 576i
Nintendo Wii
Microsoft Xbox
Tutaj póki co bez zmian. Wii oraz Xbox będą podłączone na stałe. Jedyne co zamierzam zmienić to meble.
Mam pytanie co do telewizora tx-29ps11p. Ma on 100hz i słyszałem że na PS1, 100hz potrafi rozmazywać obraz podczas ruchu. Czy da się zmienić w ustawieniach na 60hz ? Czy zauważyłeś jakieś rozmazywanie ? Mam okazje go kupić w dobrej cenie i nie wiem czy po niego jechać
Śmiało bierz. Gdzieś nagrywałem film z NFS 3 HP na PSX. Osobiście nigdy nie miałem żadnych problemów z rozmazywaniem itp. Za to moja babcia miała jakiegoś taniego (jak na tamte czasy) CRTka 50 Hz, który nie obsługiwał RGB. Także ważny jest model. Tak samo odradzałbym Panasonic Quintrix TX-29PS12P, który tylko obudowę ma jak 11stka, a w środku jest badziew.
Za to polecam kupić kabel RGB dla jak najlepszej jakości obrazu.

Nie wyobrażam sobie mieć klawy i mychy na biurku.
Fotel mam ustawiony na 40cm wysokości, inaczej nie wysiedze.
To kwestia dość mocno indywidualna. Trzeba przyznać, że jest głośny, ale w granicach normy. Mi osobiście, kompletnie nie przeszkadza ten szum. Tym bardziej, że gram na słuchawkach i nawet go nie słyszę.
Zabawne, kupiłem te półki dawno temu i oryginale złożenie jest słabe bo całość jest nierówna i się gibie na biurku ale zrobiłem tak samo jak masz swoje i stoją stabilnie.

Mowa o tej wersji złożenia półek. Dolna jest niestety źle wyprofilowana i całość potem niestabilna. Zrobiłem zatem w tej drugiej wersji i tam boki już są bardziej stabilne. Dobre i to, choć zamiar był inny do używania.
gwinty po bokach to chyba spokojnie można rękami wkrecic
Przy wszystkim do złożenia i tak dokręcam potem imbusem z masą siły aby mieć pewność że będzie git. Coś u ciebie dolna półka się rozwarstwia więc chyba jest jej za ciasno tam ;)
Faktycznie wygląda jakby mogło być niestabilen. Zapewne gwinty powinny być dalej od krawędzi. U mnie obie półki nakładają się na siebie przytrzymując się nawzajem.
Na dobre wychodzi, że udostępniłem zdjęcie: nie zauważyłem, że się rozwarstwia. Ogarnie się w wolnej chwili, dzięki :)
Nie wstydzę się. Różnie w życiu bywa. Rzeczy materialne nie sa najważniejsze. Ważne być dobrym człowiekiem.
Ale tu na tym forum mnie wyśmieją. Oni za biurko płacą tyle co ja za samochód.
Ta, zwłaszcza Iselor :) Akurat póki co to niewiele tutaj świetnych stanowisk. (nie, żebym sam takie miał). Żeby sobie pozazdrościć to polecam r/setups :)

Sprzetu nawalone, bo zdjecie z wczoraj z pracki. Zapomnialem wczoraj wrzucic w koncu, normalnie jest bardziej schludnie na biurku i mniej nasrane :P