Witam,
szukam gry w którą warto zagrać. Jeśli chodzi o platformę to posiadam PC-ta, sprawnego wewnętrznie, czyli bebechy ma całkiem nowe. Grałem już w mnóstwo gier, najbardziej polubiłem te z serii Bioshock, Borderlands, The Elder Scrolls, Thief, Torchlight, AC (oprócz 3 i 4, których element skrytobójczy jest marginalny moim zdanie. Próbując obiektywnie ocenić moje zainteresowania, śmiem twierdzić, że pociągają mnie RPG (nie ważne czy aRPG czy cRPG), gry skradankowe i niektóre slashery. W obecnym roku czekam na kilka ciekawych produkcji jak Dying Light, najnowszy Thief czy Dragon Age, jednak trzeba w coś grać pomiędzy. Znacie jakieś tytuły warte pogrania z podanych gatunków ? (Proszę pominąć klasyki RPG, w nie również grałem)
Ponadto warto kupić Diablo 3, skoro wątpię, aby było mnie stać na kupno i podstawki i dodatku wychodzącego w marcu ?
Pierwsze co mi przychodzi do głowy:
DmC: Devil May Cry, Wiedźmin 2, Tomb Raider, Dishonored...
EDIT. Możesz sprawdzić też Metal Gear Rising: Revengeance
Dark Souls, jeśli nie boisz się wyzwania w naprawdę oldschoolowej konwencji (brak mapy, brak znaczników gdzie teraz iść, brak quicksaveów co 20 sekund).
@up
Zapomniałem dodać, że jestem szczęśliwym posiadaczem Dishonored, wraz z dodatkami, a także Wiedźminów. DmC ściągnąłem do przetestowania i nie bardzo przypadła mi do gustu. Z jakich powodów, nawet dla mnie jest to zagadką i sam byłem pewien, że przypadnie mi do gustu.
Deus Ex: Bunt Ludzkości
Hitman: Rozgrzeszenie
Splinter Cell: Blacklist
Mass Effect 2-3
RAGE
Need for Speed Rivals
Spec Ops: The Line
Resident Evil: Revelations